Stang ut i VM-premieren

Årets to første VM-runder gikk ikke helt som ønsket for Jarand-Matias Vold Gunvaldsen.

Publisert: Publisert:

Trialføreren Jarand-Matias Vold Gunvaldsen (t.h.) fra Lillesand etter helgas VM-runder i Frankrike. Foto: Privat

Brukergenerert innhold

  • Team Vold Gunvaldsen

Etter lang periode uten noen utenlands-konkurranser, var det godt å komme i gang igjen med trialkjøring denne helga. Den første og andre VM-runden ble arrangert i Isola 2000, et skianlegg i fjellene to timers kjøring unna Nice.

Som navnet tilsier ligger dette stedet 2000 meter over havet, så der er det mindre oksygen og dermed vil syklene gå dårligere. Jarand-Matias gjorde mulige modifikasjoner, men fikk ikke sykkelen til å gå perfekt.

Han startet imidlertid bra lørdag og hadde god flyt i kjøringen. Underveis i konkurransen kom det regelendringer av arrangøren, så løpet ble stanset i 45 minutter og deretter startet igjen. Noen feil kostet ham topp 15-plasseringen han ønsket seg, og det ble 17. plass.

Satser på Spania-opptur

Søndagen var det 2. VM-runde. Jarand-Matias fant ikke helt flyten i kjøringen og gjorde en del feil som kostet ham mange plasseringen. Han holdt motet igjennom dagen, men endte på 19. plass. Det var ikke helt sånn vi hadde håper at sesongstarten skulle bli, men vi lærer og tar med oss masse motivasjon til VM-runden i Spania som er allerede førstkommende helg.

Sammenlagt ble det 1. plass til Jacob-Olaus Vold Gunvaldsen (t.v.) og 4. plass til hans lillebror Nils-Johan i region sør-cup. Foto: Privat

På Nodeland kjempet samtidig storebrødrene til Jarand-Matias om topplasseringer i region sør-cup.

Lørdag startet det veldig glatt, ettersom det hadde regnet en del dag og kvelden før. Pga liten aktivitet i de høye seksjonene var det en del mose som gjorde det ekstra glatt. Alle utøverne slet mye denne dagen. Det ble mye stang ut for eliteførerne. Jacob-Olaus slet seg inn til en seier, mens Nils-Johan endte på den sure 4. plassen.

Sammenlagtseier

Søndagen var det fjerde og siste runde. Det hadde tørket opp en god del i skogen, så forholdene var fine etter at det meste av mosen på steinene var kjørt av. Jacob-Olaus kjørte inn til en suveren 1. plass og Nils-Johan til en flott 3. plass. Sammenlagt ble det 1. plass til Jacob-Olaus og 4. plass til Nils-Johan.

Neste norske løp blir NM Lag i Sørlandsparken 26. september. Da stiller Jacob-Olaus og Nils-Johan fra familien. Jarand-Matias kommer ikke hjem ettersom Spania er korona-rødt.

Vi vil takke alle våre sponsorer, støttespillere, familie og venner!

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Trial
  2. Grimstad Trialklubb
  3. Jarand-Matias Vold Gunvaldsen