Daniel Sørli fra Høland og Bjørkelangen skytterlag var siste mann ut og visste at han måtte ha 100 poeng med minst fire innertiere for å gå til topps. Den tidligere Greipstad-skytteren skjøt 100 med fem sentrum og ble dermed skytterkonge – i sitt første kongelag.

– Tungt, men moro! Dette var helt fantastisk. Du legger ned veldig mange timer på dette, og da er det godt å lykkes. Å bli skytterkonge er det gjeveste du kan bli, sa Sørli i intervjuet med NRK.

Daniel kom til Songdalen som niåring, mamma Kirsten er fra Songdalen og hele familien flyttet hjem til Songdalen igjen i år 2000. Storebror Peter var førstemann av de tre brødrene som kom i kontakt med skytesporten, da gjennom landskonkurransen i skyting for skoler som Greipstad skytterlag hvert år inviterer til. Dette var starten på at familien Sørli sannsynligvis har blitt en av Norges beste skytterfamilier, ettersom både minstebror Håkon og storebror Peter også hevder seg meget godt.

Daniels storebror Peter (t.v.) ble nummer åtte i kongelaget, etter å ha skutt seg opp fra en 15. plass. Foto: Foto: Team Sørli.

Peter var også med på kongelaget og skjøt 100 poeng med sju innertiere og skjøt seg dermed opp fra 15 til 8. plass. Dette har vært en historisk dag for Greipstad skytterlag og en kjempeinspirasjon for alle som er glad i denne sporten.

Esten Skårild (27) ble skytterprins og Irene Knudsen Bøe ble skytterprinsesse.