Den norske verdensstjernen

, som gjester Sørlandets Travpark for første gang i karrieren på lørdag, har på sine 96 starter i livet vunnet 24 ganger og slått noen av verdens beste hester. I Kristen T. Gundersens Æresløp i Travparken lørdag støter den åttefoldige millionæren imidlertid på en konkurrent han ennå ikke har maktet å beseire.

For tredje gang i karrieren stilles sørlandseide Sejr Gammelsbæk (nr. 5) mot verdensstjernen B.B.S. Sugarlight (nr. 6). Sørlandshesten har vunnet begge de to foregående møtene de to imellom. Foto: Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

Den sørlandseide seiersmaskinen

har ved to tilfeller blitt stilt ansikt til ansikt med supertraveren, og gått vinnende ut av duellen begge ganger. Senest 9.mars i fjor forsvarte hesten seg med nebb og klør fra tet og nektet megafavoritten B.B.S. Sugarlight seieren i et V76-løp på Bjerke Travbane. Den prisbelønte travjournalisten Even Elvenes er ikke fremmed for at Sejr Gammelsbæk kan makte kunststykket nok en gang.

– Sejr Gammelsbæk kan absolutt slå B.B.S. Sugarlight igjen, men han er langt mer avhengig av tempo og posisjoner underveis. B.B.S. Sugarlight er steinhard, den hardeste vi har i Norge, og møter de beste av de beste hestene nesten hver eneste gang han starter, påpeker Elvenes.

Se sørlandshesten Sejr Gammelsbæk beseire verdensstjernen B.B.S. Sugarlight i videoen fra Rikstoto Direkte under:

Duellen i Kristen T. Gundersens Æresløp går av stabelen cirka kl. 16:48 lørdag.