Vipers valset over AK28 i NM

AK28 fikk seg en skikkelig håndballekse i onsdagens cupkamp mot sesongens største NM-favoritt.

Publisert:

Brukergenerert innhold

  • Marianne Stray, AK28
Denne artikkelen er over to år gammel

Oppgjøret endte 45-14 i favør Vipers. Gimlehallen var fylt opp med 250 + tilskuere som ønsket å se et lokalt 3.divisjonslag møte Norges nye superlag, Vipers.

Begge vant sølv i serien i fjor, dog med flere divisjoner imellom, og er hjemmehørende Kristiansand.

AK rykket ned i forfjor fra 2. divisjon av forskjellige grunner, og sist sesong kom det mange tilbake til klubben og nye spillere, som sørget for sølv. Nå har vi mellom 35 og 40 på treningene til 3. og 4.div samt J18, og har som mål å rykke opp igjen til 2.divisjon, hvor vi mener vi har noe å gjøre.

Dagens kamp åpnet forrykende fra Vipers sin side, de stilte ikke med noe B-lag. Å henge med i retur er en kunst, og i tillegg bør en ha et større treningsgrunnlag enn én måned. Det er en god høyde i midtforsvaret til Vipers, og der hvor en får enkle mål i 3.div, gjør en ikke det mot godt trente og dyktig eliteserielag.

Kamprapporten fra Ak28-Vipers i 2. NM-runde.

Men AKs damer gjøv på i de situasjoner som åpnet seg, respekten var der, men nervøsiteten forsvant etter hvert. Therese viste klasse på straffer, og har et kjapt skudd som finner nettmaskene. Marte ble toppscorer, og målvakt Imani var banens beste. Det er fortjent utmerkelser, men Imani var kampens gigant!

Denne jenta kom til klubben i sommer, egentlig en kantspiller men begynte som keeper da vi ofte har et underskudd på denne posisjonen. Og hvilken kamp hun hadde! Hun reddet mange harde skudd, nesten umulige og hadde null respekt for dem. Vi bøyer oss i hatten.

AK28s keeper Imani Karoline Jæger Shekeda var kampens store spiller, til tross for mange baklengsmål.

Et annet hjertemoment i kampen er gamle klubbvenninner som møtes på hver sin banehalvdel. Det er jo alltid moro, og vi kunne også hatt søster mot søster i Karoline og Kristine, men dessverre måtte storesøster stå over pga skulder. Vilde derimot har vært på lag med mange, og disse 91-92-jentene holder koken ennå. Som Maren, Mona, Benedikte, Charlotte og Silje. Gode venninner på og utenfor banen. Antagelig det beste sportslige utbytte en setter pris på når kropp og motivasjon sier stopp.

Vilde Kaurin Jonassen (t.v.) sammen med Maren Mykland etter kampen.

Takk til alle for oppmøte, oppmuntring, begeistring og innsats! AK28 ønsker Vipers lykke til i cupen og gleder oss til å følge dere videre. Vi håper dere tar trippel og gjør Sørlandet best!

De tidligere AK-spillerne Karoline Olsen (t.v.) og Vilde Kaurin Jonassen.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. AK 28
  2. Håndball
  3. Vipers Kristiansand