To NM-sølv til Kristiansand Roklubb

Oskar Sødal og Syvert Senumstad vant hver sin sølvmedalje i helgas ro-NM på Årungen.

Publisert:

Oskar Sødal vant sølv i lettvekt singlesculler. Foto: Jostein Senumstad

Brukergenerert innhold

  • Truls Albert
    Kristiansand Roklubb

Oskar Sødal tok sølv i lettvekt singlesculler i senior-NM, like bak vinneren fra Bergens Roklub, Kristoffer Brun, som for øvrig er et av de store medaljehåpene for neste års OL i Tokyo. Løpet fikk stor oppmerksomhet, da prestasjonen til Kristoffer Brun ble kronet med kongepokalen for beste mannlige prestasjon under årets NM.

Som oppladning til sølv-løpet, stilte Oskar Sødal også opp i tungvektsklassen, hvor han overrasket stort med å kvalifisere seg til finalen. I et sterkt felt med blant annet Olaf Tufte og Kjetil Borch, endte Oskar på 6. plass.

Maktet ikke forsvare fjorårstittelen

Det var også knyttet stor spenning til om juniortalentet Syvert Senumstad ville forsvare fjorårets junior-NM-gull. Syvert har tidligere i år satte verdensrekord på romaskin for junior-roere. Etter et nervepirrende løp, i en tett duell med Jonathan Wang Norderud fra Christiania Roklubb, nådde ikke Syvert helt opp i sluttspurten og måtte se NM-gullet gå til Oslo-roeren i år.

Peder og Syvert Senumstad ror her inn til femteplass. Foto: Estela Re-Ma

Syvert deltok også i toer uten styrmann, med sin bror Peder Senumstad. Brødrene måler begge to meter på strømpelesten og har derfor høydemessig store forutsetninger for å lykkes i denne tekniske båtklassen. Etter en noe rolig og litt for kontrollert start, ble avstanden for stor opp til konkurrentene og guttene endte i mål som nummer fem.

Lisabeth Andersen ble nummer to i paraklassen bak Birgit Skarstein. Foto: Estela Re-Ma

Fra Kristiansand Roklubb var Lisabeth Andersen representert i paraklassen. Hun deltok ikke i en NM-øvelse, men viste rå muskelkraft og satte ny personlig rekord, bak den kjente «Skal vi danse»-roeren Birgit Skarstein.

NM-dronning fra Kristiansand

Hanna Gailis Inntjore fra Kristiansand, som nå konkurrerer for Oslo-klubben Christiania Roklubb, ble NM-dronning med tre gullmedaljer og en sølvmedalje. Hun vant i dobbelsculler med Marianne Madsen og i toer med Inger Rønning, samt i åtter. I dobbelfirer, sammen med juniorjenter, ble det sølv.

– Jeg er veldig godt fornøyd, spesielt med tanke på at jeg er helt i slutten av praksisen min (utplassert på videregående skole) og egentlig ikke fått trent optimalt. Så NM gikk over all forventning for min del, sier Hanna.

Hanna Gailis Inntjore (foran) ble NM-dronningen med tre gullmedaljer og en sølvmedalje. Foto: Privat

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Roing
  2. Kristiansand Roklubb
  3. Syvert Senumstad
  4. NM
  5. Olaf Tufte