Tjomsland-show i to land

Øystein Tjomslands jubelsesong vil ingen ende ta. Denne helgen vant suksesstreneren storløp både i Norge og Sverige.

Publisert: Publisert:

Magnums Othello var vel verdt både seiersteppe og blomster etter monsterprestasjonen på Leangen lørdag. T.v. trener og kusk Øystein Tjomsland sammen med oppasser Benedicte Bjørnstad. Foto: Hesteguiden.com

Brukergenerert innhold

  • Richard Ekhaugen, samfunns- og mediekontakt Sørlandets Travpark

Øystein Tjomsland fra Søgne ser ut til å gå mot sitt beste år siden 2012 som travtrener og kusk. 2019 har vært en jubelsesong fra ende til annen, og denne helgen var den reiseglade sørlendingen i rampelyset på begge sider av grensen.

På vei mot eliten

Fredag vant både Nordsjø Odin og Valle Hugo storløp på Bergsåker i Sverige, og prestasjonene var av det gullkantede slaget. Nordsjø Odin satte svensk rekord da han pulveriserte motstanderne og landet på 1.24.9/2660 meter i Stora Fyraåringsloppet. Jan-Olov Modin, løpsreferent på 38. året på travbanen i Sundsvall, oppsummerte det alle publikummere tenkte da sørlandsekvipasjen passerte mållinjen.

– Takk for oppvisningen, Tjomsland!

Nordsjø Odin satte svensk rekord da han vant Stora Fyraåringsloppet på Bergsåker fredag. Foto: Hesteguiden.com

Suksesstreneren selv er klar på at Nordsjø Odin har stoff i seg til å kunne klatre helt inn i den ypperste eliten.

– Han gjorde det på lette bein i dag. Jeg har tanker om å prøve ham i norgesmesterskapet allerede neste år, avslørte Tjomsland etter løpet.

Vant etter «umulig» løp

Lørdag satte 48-åringen fra Søgne kursen for Trondheim og helgens V75-stevne på Leangen. Bak Magnums Othello var Tjomsland gjort til stor favoritt, men spillerne satte helgekaffen i halsen da den sørlandske seiersmaskinen så ut til å gjøre seg bort med en tidlig galopp. Den seks år gamle hingsten er imidlertid laget av noe helt spesielt, og etter en enorm opphenting maktet Magnums Othello å kaste seg først på målstreken. Dette var en prestasjon som det ikke finnes nok øyne på terningen til å rettferdiggjøre.

Valle Hugo vant både kvalifisering og finale av heatløpet Pichano samme kveld. Foto: Hesteguiden.com

Øystein Tjomsland har som kusk i 2019 kjørt inn 6 257 200 kroner, nesten utelukkende på egentrente hester. I Sverige har hans stallhester hentet 3 476 766 svenske kroner. Med slike tall er Tjomsland på god vei mot toppåret han hadde i 2012, hvor han som kusk i Norge kjørte inn 8 209 835 kroner.

I rivende utvikling

På Jarlsberg fredag fikk Kleppe Spødå endelig uttelling for sin flotte form. Sammen med kusk Eirik Høitomt tok hoppa sin første seier siden 23. juni da hun vant på 1.28,8/2100 meter. Kleppe Spødå eies av Jonny Kongevold og Anita Isaksen fra Kristiansand. Den fire år gamle hoppa er i rivende utvikling, og har vært blant de to fremste i mål i sju av sine 12 starter i 2019.

Kristiansand-hoppa Kleppe Spødå fikk endelig uttelling for flott form og vant sammen med Eirik Høitomt på Jarlsberg fredag kveld Foto: Hesteguiden.com

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Øystein Tjomsland
  2. Eirik Høitomt
  3. Trav
  4. Sverige
  5. rekord