Sørlending er sikret VM-medalje etter ny seier

Kickbokseren Amalie Anker Johansson har vunnet sine to første VM-kamper og er sikret minst bronsemedalje.

Publisert:

Amalie Anker Johansson (22) fra Arendal Bokseklubb deltar i disse dager i VM i kickboksing (fullkontakt). Etter seieren i torsdagens kvartfinale er hun klar for semifinale fredag. Foto: Aun Hunsager Andresen

Brukergenerert innhold

  • Aun Hunsager Andresen
    Landslagssjef Norges Kickboksingforbund

ANTALYA, TYRKIA: Arendalitten fikk en hviledag etter sin innledende kamp på tirsdag. Torsdag gikk hun kvartfinale mot Alina Kamalova fra Kirgisistan, som hun vant. Hun er dermed sikret minst bronse i mesterskapet her i Antalya.

– Før første kampen kjente jeg skikkelig på nervene. Jeg måtte fortelle til meg selv flere ganger før jeg skulle inn i ringen at det bare er en vanlig kamp, slik jeg har gått mange av, sier Amalie og utdyper:

– Da jeg kom inn i ringen, klarte jeg endelig å slappe av. Klokka ble startet, jeg var raskt ute med å slå mine rette slag for å sette meg i respekt. Jeg følte selv jeg hadde god kontroll på denne kampen, og ut i 2.runde traff jeg mange gode slag og spark. Og kampen ble til slutt stoppet på telling, da motstanderen ikke klarte å fullføre.

Amalie er tøff og var tidlig på med gode kontante treff. Hun traff også godt på kontringer, og viser at hun er i perfekt mental balanse. I torsdagens kamp vant hun 3-0, med seier hos alle tre dommerne.

– Min andre kamp var spennende, jeg visste at hun var teknisk god og sterk. Jeg hadde god kontroll i kampen, og klarte å gjøre det jeg har trent på og dro seieren i land med 3-0. I morgen (fredag) møter jeg Russland i semifinale, hun er god og sterk, så dette blir en veldig spennende og jevn kamp. Klarer jeg å gjøre slik jeg har gjort de to andre kampene, skal jeg nok klare å dra den i land. Jeg må innrømme at målet er nå helt til topps. Når jeg vet at det bare er to kamper igjen. Men til nå er det gått over all forventning. Jeg er veldig takknemlig for muligheten jeg har fått. Og gleder meg til fortsettelsen videre.

Les også:

Vant over verdensmesteren

Her er Amalie sammen med assisterende landslagstrener Christian Galvez og landslagstrener Daimi Akin (t.h.). Akin er en av Norges mestvinnende landslagstrenere uansett idrett. Foto: Aun Hunsager Andresen

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Kickboksing
  2. Arendal Bokseklubb