Oddersjaa-jenter tok KM-gull

For fire år siden debuterte Linne Ausland og Camilla K. Netland for Oddersjaa i sprintstafetten i kretsmesterskapet. Da ble de nummer sju. Søndag vant de.

Linne Ausland (t.v.) og Camilla K. Netland med gullmedaljen på sprintstafetten i jentenes 15–16-årsklasse. Foto: Aud Sørbø Ausland

Brukergenerert innhold

Tor Mjaaland
Oddersjaa SSK
Publisert: Publisert:

SIRDAL: Denne søndagen var de blitt fire år eldre, og ikke minst fire år sprekere. Igjen var de klare for å kjempe om kretsmesterskapet. Sprintstafetten i langrenn ble arrangert på Tjørhom med 11 lag fra Agder og Rogaland på startstreken i klassen for jenter 15–16 år.

Camilla og Synne gikk tre etapper hver. Mix-laget Hjelmeland/Vindafjord tok teten tidlig i stafetten, men Oddersjaa-laget knappet stadig inn sekunder på hver etappe de gjennomførte. Ved siste veksling var de hakk i hæl på rogalendingene. Jubelen var stor, da Linne Ausland krysset målstreken først, etter et avgjørende rykk i den aller siste bakken. Oddersjaajentene ble dermed kretsmestere i sin klasse.

Linne og Camilla fra KM på Høgås i 2015. Da ble duoen nummer sju i sprintstafett. Foto: Aud Sørbø Ausland

Motivasjon

Med KM-gullet rundt halsen fikk de en bekreftelse på at trening gir resultater, som igjen gir ny motivasjon til å stå på videre. Venninnene Thea Nygård og Hanne Sløgedal fra Vindbjart sikret seg sølvmedaljene.

I G 15–16 år var det også hard konkurranse om medaljene. Otra hentet hjem sølvmedaljen, mens bronsen gikk til Vindbjart.

Veksling mellom Camilla og Linne (rosa pannebånd). Foto: Aud Sørbø Ausland

På lørdagens renn i klassisk stil ble det flere pallplasseringer til Oddersjaa. Hans Lossius tok ut alt han hadde av krefter. Han sikret seg dermed bronse i den tøffe 16-årsklassen. Dette er en stor prestasjon, for skikretsen Agder-Rogaland har som kjent mange løpere som er helt oppe i norgestoppen.

God gjennomkjøring

I M18 disponerte Per Kristian Gauslaa også kreftene godt og var fornøyd med sin bronse. Det ble en god gjennomkjøring til kommende helgs 10 km i norgesmesterskapet del to.

Hans Lossius (t.h.) fra Oddersjaa med bronsemedalje i M16-klassen. Sølvet gikk til Mathias Holbæk fra Vindbjart og gullet til Per Strand Hagenes fra Sandnes Foto: Aud Sørbø Ausland

For Linne Ausland var det fint å kjenne at formen var tilbake. Andreplassen og sølvmedalje i jenter 15 år var beviset på det. En annen fra Oddersjaa som hadde stor fart i sporet var Selma White i 12-års klassen. Også hun fikk med seg sølvmedalje hjem.

Per Kristian Gauslaa fra Oddersjaa vant bronse i M18-klassen. Foto: Aud Sørbø Ausland

Dermed kunne Oddersjaa reise hjem fra Sirdal med mange fornøyde løpere.

Selma White fra Oddersjaa ble nummer to i J12-klassen. Foto: Aud Sørbø Ausland

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785