Cay Normann Hovstad (t.v.) var rørt etter Stjerne Kos' seier på Bjerke onsdag kveld. Til høyre kusk Dag-Sveinung Dalen. Foto: Hesteguiden.com

– Dette er så uvirkelig

Cay Normann Hovstad fra Grendi i Setesdal var målløs etter at Stjerne Kos tok karrierens tredje seier i det fjerde forsøket på Bjerke onsdag kveld.

Brukergenerert innhold

Richard Ekhaugen, samfunns- og mediekontakt Sørlandets Travpark
Publisert: Publisert:

– Dette er altså så uvirkelig for meg, nå må jeg bare hjem og la det synke inn, fortalte en rørt Hovstad på seremoniplass etter at fire år gamle Stjerne Kos lekte med konkurrentene på Bjerke.
Sammen med kusk Dag-Sveinung Dalen forlot vallaken motstanderne gjennom den siste svingen og kom til mål i ensom majestet på ny personlig rekord, 1.31,6/2160 meter. Dette var Setesdal-hestens tredje seier på karrierens fire første steder. 

– Dette er helt utrolig, jeg er målløs, fortsatte Hovstad mens han forsøkte å ta triumfen inn over seg.

Stjerne Kos langer ut i flott stil og legger konkurrentene langt bak seg. Foto: Hesteguiden.com

– Vi har hatt mye motgang med denne hesten og de fleste hadde nok gitt opp for lenge siden, men når man er fra Sørlandet vet du, så går det bra, smilte Hovstad til seremonimester Andrè Ringelien.

Årets 10. for Troll Svenn

Kjell Løvdals toppsesong ser ikke ut til noen ende å ta. Onsdag kveld hadde Vegårshei-treneren med seg tre stallhester til hovedstaden, og kunne sette seg på hestetransporten hjemover med to seire i bagasjen. Nok en gang imponerte Troll Svenn i montédisiplinen. Sammen med landets mestvinnende rytter i 2018, Helene Kolle, knuste han konkurrentene til tross for 80 meter tillegg.

– Denne hesten er gull verdt, roste Helene Kolle etter at Troll Svenn tok sin 10.seier for året. Vegårshei-hesten har vært viktig for Kolle i jakten på hennes først landschampionat som monterytter. Foto: Hesteguiden.com

Triumfen var Troll Svenns tiende for sesongen. Den seks år gamle vallaken er nå medlem av en eksklusiv klubb av norske travhester som har vunnnet ti løp eller mer inneværende sesong, klubben teller kun fem medlemmer.

Troll Svenn startet 80 meter bak mange av konkurrentene, men i mål var sørlandshesten et hav av meter foran. Foto: Hesteguiden.com

– Det er moro å få lov til å ri en slik hest. Denne hesten er gull verdt, og jeg hadde ikke klart meg uten ham (i kampen om landschampionatet, red.anm), roste Helene Kolle etter løpet.

– Han var veldig fin i dag. Troll Svenn slapper mye mer av under sal, det er bare en drøm å se på, fortalte en fornøyd Løvdal på seremoniplass.
Troll Svenn travet 1.25,9/2220 meter.

Vital Vinter tok årets tredje seier i det 11. forsøket da han krysset målstreken først sammen med Gunnar Austevoll. Foto: Hesteguiden.com

Vital Vinter sørget for en stalldobbel da han sammen med kusk Gunnar Austevoll tok årets tredje seier da han krysset målstreken på 1.30,9/2140 meter.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785