Arrangerte første RG-stevne på ni år

Sist helg arrangerte Kristiansands Turnforening sitt første RG-stevne siden 2009, med deltakere fra Mandal, Tvedestrand og Kristiansand.

Publisert:

Fornøyde jenter på RG-stevne i Tvedestrand. Fra venstre: Amalie Wierød, Mille Bergh Botnan, Eiril Hoven Hervold, Lotta Aunevik-Henriksen, Eva Kator-Jakobsen, Helena Torkildsen og Amanda Hamborg. Foto: Privat

Brukergenerert innhold

  • Maria Heidenberg Lund, Kristiansands Turnforening
Denne artikkelen er over ett år gammel

KRISTIANSAND: Det er 20 år siden Kristiansands Turnforening gav seg med rytmisk gymnastikk på konkurransenivå. For to år siden startet Anne Kristin Peersen og undertegnede opp RG igjen i Kristiansand. Lørdag 24. og søndag 25. november ble det arrangert Sørlandspokalen i både turn og RG.


Vi er veldig stolte av å arrangere sørlandspokalen i RG med deltakelse fra tre klubber.

23 gymnaster

I 2009 arrangerte KTF landsturnstevne i Gimlehallen. Da var RG en av idrettene på programmet, men KTF stilte ikke med noen deltakere. Det var også sist det ble holdt et RG-stevne i Kristiansand. Sist helg stilte 23 gymnaster i en alder mellom 9 og 15 år deltok i RG under Sørlandspokalen. Det var deltakere fra Mandal, Tvedestrand og Kristiansand, som framførte programmer både individuelt og med tropp.

Fra venstre: Amalie Wierød, Mille Bergh Botnan, Lotta Aunevik-Henriksen, Helena Torkildsen, Eiril Hoven Hervold, Amanda Hamborg, Eva Kator-Jakobsen. Trener: Maria Heidenberg Lund. Foto: Privat


Ivrige gymnaster

RG-partiet i KTF har vokst det siste året, og er nå totalt 19 jenter i alderen 8-12 år. De er derfor det som kalles minirekrutter og rekrutter. Det året de fyller 13 år går de opp i juniorklassen. På to år har partiet gått fra å være et oppvisningsparti til et konkurranseparti.

Gymnastene trener opptil tre ganger i uka, og de lærer både individuelle program og troppsprogram. Rytmisk gymnastikk er en sport hvor man har mye fokus på detaljer, kroppsbeherskelse og koordinasjon, noe som krever mye trening.

Deltakere fra både Mandal, Tvedestrand og Kristiansand under Sørlandspokalen i RG, søndag 25. november. Foto: Privat


Dagen før Sørlandspokalen deltok også sju gymnaster fra KTF RG på Tvedestrand Cup i Tvedestrand. Det er fjerde året Tvedestrand Cup arrangeres, og RG-jenter fra Kristiansand deltok her for andre året på rad.

Premieutdeling under Sørlandspokalen for RG. Foto: Privat


Vi er veldig glade for at RG vokser her på Sørlandet, og håper på flere arrangementer i fremtiden.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Kristiansands Turnforening
  2. Turn