Bedriftsidrettens hederstegn i gull og sølv henger svært høyt, noe det også skal gjøre. Til grunn for all aktivitet ligger frivillig innsats fra dedikerte frivillige som bidrar både på store arrangementer og i de ukentlige aktivitetene som foregår året rundt. I år hadde hederstegnkomitéen mottatt en hel gode rekke forslag og har hatt en stri jobb med å sile ut de aller beste kandidatene. Til sammen 22 diplomer med sølv-eller gullnål ble delt ut. Noen kandidater med fartstid i et idrettsutvalg og mange med verv på flere nivåer i organisasjonen. Her er juryens begrunnelse for hver av kandidatene:

SØLVNÅL

Kjell Ivar Sangesland (terrengutvalget)

Kjell Ivar har vært med i terrengutvalget siden 2007 og har siden vært utvalgets alt-mulig-mann som alltid er blid og positiv bidrar der det trengs. Et virkelig Ja-menneske.

Alf Gunnar Ulleberg (terrengutvalget)

Fra 2010 har Alf Gunnar Ulleberg vært medansvarlig for tidtaking ved arrangementene. Han er med sin sosiale og inkluderende væremåte en trivselsfaktor både for deltakere og arrangører. Han er en av de som alltid stiller opp på alle oppdrag hvis han blir spurt.

Randi Fosselie (terrengutvalget)

Randi har siden 2007 ledet «forpleiningstjenesten» i terrengutvalget, noe som bl.a. innebærer catering for funksjonærene og drift av «kafé» med både grilling og vafler på alle familiearrangementer. Dette er omfattende jobb med planlegging, innkjøp, økonomi og tilrettelegging som går langt ut over selve arrangementsdagen. Randi bor i Holum og har lang vei, noe som innebærer lange arbeidsdager. Smilende, rolig og inkluderende utfører hun sine arbeidsoppgaver hver eneste gang.

Thorhild Løvdal Gundersen (terrengutvalget)

Thorhilds fremste arbeidsoppgave har alltid vært barna og barnas karusell som hun har ledet siden 2008. En omfattende jobb som inkluderer mange oppgaver; planlegging, påmelding og registrering, betaling og premiering. Thorhild sier heller aldri nei til å påta seg andre oppgaver hvis det er nødvendig.

Øyvind Gundersen (terreng – og bowlingutvalget)

Øyvinds arbeidsoppgaver i terrengutvalget har helt siden 2008 vært i forpleiningstjenesten, der han sørger for at både arrangører og deltakere trives. Deltakerne treffer ham helst ved «bananbilen» – alltid blid og med glimt i øyet.

Helt fra 1998 har Øyvind vært en solid bidragsyter i bowlingutvalget der han også har vært leder.

Rolf Albert (Rolla) Kristiansen (håndballutvalget)

Rolla har vært med i håndballutvalget siden 2005. Utvalget har ansvar for serieavvikling og den årlige turneringen. Han er også dommer og stilt opp på et ukjent antall bedriftshåndballkamper i disse årene.

Marit Thorvaldsen (skiutvalget)

Marit har vært en meget stabil og pålitelig sekretær i skiutvalget helt siden 1998 og hun er «still going». Marit bidrar også på arrangementene og er en utrettelig ambassadør for skiaktiviteten i bedriftsidretten.

Jan Magne Strandberg (skiutvalget)

Jan Magne kom inn i skiutvalget som styremedlem i 2000, og overtok som leder allerede året etter. Han er en god leder med en inkluderende væremåte som også er flink å delegere. Han har vært en ivrig og entusiastisk ambassadør for skikarusellen i alle disse årene og har bidratt sterkt til at vi nå har både Sørlandsmesterskap på ski og rulleskikarusell på Kongsgårdjordet.

Svein Bøgwald (kretsstyret)

Svein har vært styremedlem i Vest-Agder BIK i 2 perioder, 2011- 2015. Han var også sterkt involvert i Aktiv Bedrift på sin arbeidsplass Eramet i en to-årsperiode. I inneværende tingperiode 2015-2017 har Svein vært leder av kontrollkomiteen.

GULLNÅL

Walter Kittelsen (skytterutvalget)

Walter har vært med skytterutvalget Flekkefjord helt siden 1976, da han representerte Draco BIL. På den tiden var det opp til 120-140 deltakere på skytterstevner og lørdagen måtte tas i bruk. Han deltar fremdeles i skyteaktiviteten og representerer nå Finny Reker BIL Han har i alle år vært involvert i driften av skytteranlegget på Fosselandsheia og har ansvar for kontrakter om utleie etc.

Finn O. Haneberg (skytterutvalget)

Finn Olav kom inn i skytterutvalget Flekkefjord i 1977 og var kasserer der helt til Flekkefjord bedriftsidrettsråd ble en del av kretsen. For å tilrettelegge for skytterne bygde han i sin egen skytebane på Finny Rekers anlegg da de tidligere lokalene ble nedlagt. Han var senere involvert i byggingen av Fosselandsheia og er fremdeles en svært aktiv skytter. Finn fungerer fremdeles som kontaktperson for skytteraktiviteten i vestfylket.

Peder Rørvik (skytterutvalget)

Peder kom inn i skytterutvalget i Flekkefjord allerede i 1969 og deltar fremdeles aktivt. Han var byggeleder for skytebanen på Fosselandsheia da den ble reist og har i alle år bidratt til drift og vedlikehold av anlegget på alle mulige måter. Peder hadde også verv som bedriftsidrettens representant i Flekkefjord Idrettsråd i 14 år, der han har også har innehatt alle verv; sekretær, kasserer og leder.

John Arvid Lie (terrengutvalget)

John Arvid har vært med på arrangørsiden i terrengutvalget helt siden 1998. Han har tidligere hatt ansvar for idrettsmerket og friidrettskarusellen. I mange år har han nå vært med i førsthjelpgruppa i terrengkarusellen, der han fremdeles er en solid medarbeider. Han stiller opp på alle arrangementer, enten det er karuselløp eller andre løp. Han har en ansvarsfull oppgave som han skjøtter på en utmerket måte. I 2011 mottok han kretsens sølvnål.

Ivar Kaafjord (terrengutvalget)

Ivar kom inn terreng/friidrett i 2000. Ivars fremste oppgave har i alle år vært opp og – nedrigging til alle arrangementer, men han deltar også på løyperydding og andre oppgaver. Ivar er alltid i godt humør og utfører jobben på en god måte. Han fikk sølvnål i 2011.

Marianne Humborstad. Foto: Foto: Privat.

Marianne Humborstad (terrengutvalget)

Marianne har vært medlem av terreng/friidrett siden 2000. Arbeidsoppgavene var de første årene friidrett med arbeidsoppgaver på Kristiansand Stadion. Hun ble senere involvert i terrengkarusellen og har de siste sju år vært ansvarlig for gruppen som jobber med tidtaking. Marianne utfører denne viktige jobben på en bestemt og ryddig måte og alltid med et smil. Hun fikk sølvnål i 2011.

Ragnhild Auestad (terrengutvalget)

Ragnhild har vært med i to perioder. Hun kom inn i terreng/friidrett i 1992 og var med i sekretariatet frem til 2006. Fra 2010 var hun tilbake og er fremdeles en god og solid medarbeider som skjøtter sine oppgaver på en ryddig måte. Ragnhild mottok sølv i 2005.

Lisbeth Frivold (håndballutvalget/kretsstyret)

Lisbeth kom inn i håndballutvalget 2004 og har siden 2006 vært leder. Lisbeth ble valgt inn i kretsstyret i 2009 og har fremdeles dette styrevervet. Lisbeth har de siste årene vært leder av turneringskomitéen for Sørlandscupen/Sørlandets Idrettsfestival. Hun mottok sølvnål i 2011.

Elin Kristensen (håndballutvalget/kretsstyret)

Elin Kristensen kom inn i håndballutvalget i 2004 og inn i kretsstyret i 2009. I siste tingperiode har Elin sittet i kontrollkomitéen. Elin ble tildelt sølvnål i 2011.

Reidun Gustafson (terrengutvalget/kretsstyret)

Reidun har vært funksjonær i terrengkarusellens sekretariat siden 2006. Hun var også styremedlem i Vest-Agder BIK perioden 2011 – 2013. Reidun har vært sterkt involvert i arrangementet OtraRittet gjennom en årrekke og har vært et driftig medlem av valgkomiteen siden 2013. Reidun ble tildelt sølv i 2013.

Merete Haukom

Merete Haukom (bowlingutvalget/kretsstyret)

Merete har sin bakgrunn fra bowling og har vært styremedlem i utvalget siden 2003. Hun ble valgt inn i kretsstyret fra 2013, og har i inneværende periode vært vara. Merete fikk tildelt sølv i 2013.

Fredrik Fredriksen (fotballutvalget/kretsstyret)

Fredrik overtok som leder i fotballutvalget 2008, og ble valgt inn i kretsstyret i 2009. På forbundstinget i 2016 ble han valgt inn i forbundsstyret. Fredrik innehar i dag alle disse vervene i tillegg til at han er bedrifstidrettens representant i Kristiansand Idrettsråd. Han har gjort en formidabel jobb med fotballen i Kristiansand både inne og ute og har og har også bidratt i store turneringer i en årrekke. Fredrik har mye av æren for at damefotballen stadig utvikler seg i Kristiansand. Han fikk tildelt sølv i 2013.

Hans Petter Ruud (håndballutvalget)

Petter har vært med som dommer i bedriftshåndballen og involvert i håndballutvalget siden tidlig på syttitallet, altså over 40 år, – vesentlig som dommer. Han har vært med å arrangere Sørlandscupen like lenge og er fremdeles dypt involvert arrangementet.Han dømmer også fremdeles bedriftshåndball i det som er igjen av serien. Han er en svært ivrig karuselløper som nå er klar for sin 32. sesong. I 2013 ble Petter spurt om å være med i hederstegnutvalget, der han også har lagt ned en svært god jobb. Han mottok kretsens sølvmerke i 2011.