Kjempesteinsmyra, Risør: Førstelaget til Søgne G 15 visste at det var en tøff oppgave som ventet mot Strømsgodset i Risør. Søgne har imidlertid tradisjon for å fostre gode ungdomslag, og årets G-15 førstelag er intet unntak. Etter å ha vunnet gruppespillet i sin avdeling i Adidas Cup skulle laget nå møte tøffere motstand i Strømsgodset. Søgne hadde hjemmekamp, men av praktiske årsaker gikk kampen i Risør. Det var en spent Søgne-gjeng som dro østover, vel vitende om Strømsgodsets merittliste.

«Godset» stilte i tillegg med to overårige spillere og en keeper på nær to meter. Da første omgang startet, viste det seg raskt at det ville bli en tøff og jevn kamp. Søgne tok ledelsen 1-0, men måtte utover i omgangen konstatere at Strømsgodset tok ledelsen 1-2 etter spesielt én uheldig episode på Godsets andre scoring. Sindige Søgne-gutter mistet ikke fatningen og like før pause utlignet de til 2-2, noe som også ble pauseresultatet.

Knallsterk 2. omgang.

Etter å ha finjustert spillet i pausen hadde hovedtrener Jørn Lausland og guttene planen klar for andre omgang. Det ble full klaff, og Søgne klarte ganske raskt å tvinge spillet over i sitt spor. Dette førte til sinne og frustrasjon hos både trenere og spillere på Strømsgodset og resulterte i at Godsts spillere i løpet av fem minutter ble idømt hele tre gule kort. I Adidas Cup er reglene slik at gult kort gir fem minutter utvisning.

Selv om Strømsgodsets første utvisning var tilbake på banen da siste utvisning gikk ut, lot ikke Søgnes gutter sjansen gå fra seg. De benyttet denne perioden godt og økte ledelsen med to mål. Etter den utviklingen var det i stor grad enveiskjøring mot Strømsgodsets mål. Søgne hadde kampen fullstendig i sitt spor. Noen minutter før slutt ble det lagt på til 5-2, som også ble sluttresultatet.

Kvartfinale

Etter seieren i Risør er Søgne G-15 klar for kvartfinale i Adidas Cup. Hvem som blir motstander er i skrivende stund ikke avklart, men alt tyder på at det blir et lag fra Østlandet. Etter hvert som laget avanserer blir motstanden tøffere og tøffere, men guttene er optimister og vet at ingenting er avgjort før fløyta går for siste gang. Tidspunkt for neste kamp er foreløpig ikke satt.