I tillegg ble det rekke sølv- og bronsemedaljer på KSA-svømmerne i konkurranse med mange danske og en del norske klubber. Foruten KSA stilte noen svømmere fra Farsund i stevnet og hentet også en gullmedaljer og en sølvmedalje og hadde flere flotte prestasjoner.

KSA stilte med både Team Sør/KSA svømmere (svømmere kvalifisert til norske mesterskap) og rene klubbsvømmere.

Dennis vant fire gull

Årets ÅM-vinner Dennis Aateigen (16) fra Team Sør/KSA vant fire gull, og var klart beste svømmer på 400m fri ( 4.13.72 ) og 200m rygg ( 2,11,60 ) uansett klasse og vant også 100m rygg i kvalifiseringen( 1,04,43 ) og i finalen ( 1.00,71 ) i klassen 16/17 år.

Men Kristoffer «Doffen» Lohne, også han 16 år fra Team Sør/KSA, imponerte kanskje denne gang mest med flotte 1.00,12 på 100m butterfly og 2.17.85 på 200m butterfly som ga sølv i det tøffe selskapet. Begge tider bringer han opp blant de fire beste i landet i 16 årsklassen. Han gjorde i tillegg en flott 200m fri på 2.04.14 .

15-åringer imponerte

Tre 15-åringer imponerte denne gang også mye med fine plasseringer og gode tider i landsmålestokk.

Andreas Håbesland Klausen fra Team Sør/KSA vant 400m fri på fine 4,24,19 og 100m fri i finalen med 57.78 Han var best i kvalifiseringen på 50m fri med 26.55. På 200m fri fikk han sølv med sterke 2.06,5. Alle disse tidene er topp fem i landet i årsklassen på langbane.

Sander Busterud fra KSA, gjorde flotte tider på brystdistansene og vant 50m bryst i kvalifiseringen og i finalen med pene 34.50, gull i kvalifiseringen på 100m bryst med 1.16.02, hvor han siden tok sølv i finalen, og endelig på 200m bryst med 2.45.81 hvor han tok bronse. Sander svømte også en pen 200m fri.

Den som kanskje var mest fornøyd denne helgen ved siden av «Doffen» Lohne var Titus Phillipson, KSA, som knallet til med 1.04,08 og sølvmedalje på 100m butterfly og dermed kvalifiserte seg til UM ( 16 år/yngre ) i november i Kristiansand. Dette er faktisk tredje beste tid i landet i årsklassen. Han tok for øvrig sølv på 50m butterfly ( 28,35 ) og bronse på 200m butterfly med 2,29,69 i Hjørring.

Julian Solås Team fra Sør/KSA ( 18 år ) vant overraskende tre gull i eldste klasse og perset eventyrlig på 400m medley med pene 4.59.72 og 200m medley med 2.19.92 og tok i tillegg gull på 100m bryst i kvalifiseringen på 100m bryst med 1,15,65 og svømte to hele sekunder fortere i finalen da han ble fjerde beste svømmer. Han tok i tillegg bronse på 100m butterfly med 1.03,20.

Flere gulljenter

Emma Johanne Rist Jensen fra Team Sør/KSA, men fra Lillesand ( 18 år ), vant både kvalifisering og finalen på 100m butterfly i eldste klasse med henholdsvis 1.11.73 og 1.10.28 og tok bronse på 100m rygg i finalen på 100m rygg med 1,12,78.

Nora Næssen (18 år) fra Team Sør/KSA, men fra Grimstad, vant 400m fri på 4.49.18, men imponerte kanskje mest på 50m bryst med 36.30 i finalen som ga sølv etter 37.10 i kvalifiseringen ( bronse ). Hun tok videre sølv på 200m fri ( 2.16,92 ) og 200m rygg ( 2,38,11 ).

Dina Svege (17 år ) fra Team Sør/KSA, som er fra Flekkefjord, hadde et godt stevne med gull på 100m fri i kvalifiseringen med 1.02.34 og sølv i finalen med 1,02.40. Hun vant videre 200m fri like foran Nora med 2.16.58, og fikk sølv på 50m fri ( 28.92) og 100m rygg ( 1.12.14 ) .

Endelig vant 19 årige Malene Tørnkvist fra Team Sør/KSA 50m fri med 28,54 og fikk sølv på 100m fri i kvalifiseringen ( 1.02,61 ) og bronse i finalen med 1.02.53 )

Othine Ruenes (16 år ) fra Team Sør/KSA debuterte i 200m butterfly og fullførte pent på 2,58,85 som ga gullmedalje. Hun hadde videre finaleplass på 50m butterfly og nådde pene 31.70.

Flere medaljevinnere

Utover disse vinnerne merker vi oss Hadrian Phillipson ( 18 år ) fra Team Sør/KSA med bronse i både kvalifisering og i finale på 100m fri med 56.90 og 56.87 og sølv på 200m fri med 2.04,78.

Ole Einar Ueland (14 år ) fra Team Sør/KSA, men fra Lillesand, svømte mot ett år eldre konkurrenter i klasse 14/15 år men klarte bronse i finalen på 100m rygg med 1.08.22 ( nest beste tid i landet i årsklassen ) og hadde pene 1.06,03 i 100m butterfly som ga femteplass i finalen. Her hadde han faktisk beste tid i landet i øvelsen.

Ole Marius Rist Jensen (16 år) fra Team Sør/KSA, også han fra Lillesand, rakk bare å svømme 50m bryst i forsøk og finale med bronse i begge med 32,07 og 31,93 før han måtte trekke seg pga av sykdom. Han vill nok tatt for seg av medaljene på linje med klubbkameratene Dennis og Doffen i sine spesialøvelser medley og bryst om han ikke hadde blitt syk.

Oda Tørnkvist (19 år ) tok bronse på 50m fri med 28.79 bak tvillingsøster Malene som jo vant øvelsen.

KSA stilte forøvrig med mange lovende svømmere i klassene 14 år og ned til 11 år, og vi vil nok høre mer til disse i årene fremover. Deltakelsen i Hjørring var god læring for disse.

Trener i KSA, John Heddeland, var godt fornøyd med svømmerne sine og forteller at alle i klubben gleder seg voldsomt til høstens UM ( 16 år/yngre ) og junior NM i Kristiansand i november. Klubbens svømmere har jo gjort det fantastisk bra i blant annet stafettene i UM, hvor det har blitt gull både i 2013, 2014, sølv i 2015 og gull i 2016 med bare KSA-gutter på laget til Team Sør.

John mener at årets lag i UM har alle muligheter til å følge opp tradisjonene og faktisk også i junior-NM, men da med innslag fra de øvrige klubber i Team Sør-samarbeidet.

Lovende Farsund-trio

Sammen med KSA deltok også Farsund med en håndfull svømmere, men her viste klubben frem tre lovende gutter.

Lucas Paturel (13 år ) vant like godt 200m rygg på pene 2.42.46 som er tredje beste tid i landet. Han hadde flere andre gode tider i stevnet.

Men denne gangen ble vi mest imponert over Martin Holteberg ( 14 år ) som ble sekser sammenlagt i ÅM sist helg. Denne gangen imponerte han veldig på 200m medley med tiden 2.29.24 som ga sølv i 13/14 årsklassen og er det beste resultatet i landet i årgangen.

Han var også i finalen på 50m fri hvor han fikk fjerdeplass med sterke 26.95 – 1/100 sek bak ledertiden i landet og pers med 1.4 sek på distansen. Han var også eneste 13 åring i denne finalen med bare 14 åringer ellers.

Johan Waagbø ( 13 år ) var ikke langt fra finaleplass i årets ÅM, men i Hjørring viste han frem gode kvaliteter som kan føre han til landsfinalen neste år om han står på.

Han klarte femteplass i finalen på 50m fri med pene 30,64, fikk 7 plass på 100m fri med 1.09.82 og hadde pene 35.73 på 50m butterfly og 43.26 på 50m bryst.

Det foreligger ikke poengliste for beste klubb ennå, men det er helt klart at Team Sør/KSA ligger høyt på listene som i landsfinalen i ÅM hvor Team Sør/KSA ble toer sammenlagt.