Hei. Vi er tvillingbrødre på 40 år fra Farsund, og har sort belte i karate 4. dan. Vi begynte med karate da vi var 12 år gamle, etter tidligere å ha holdt på med fotball, svømming, skyting, trampett og løping. De siste 20 årene årene har vi kombinert karaten med blant annet å ha syklet Trondheim-Oslo og Birkebeinerrittet, samt løping, vekter, crossfit og egenvektstrening.

Det var en veldig fin anerkjennelse å få sortbeltet 4. dan i sommer. Som trenere i Lista Karateklubb ønsker vi å være gode rollemodeller, og det var veldig hyggelig å bli kalt «to unike forbilder» av klubbformann Jan Helge Samuelsen i forbindelse med utdelingen.

Vi trener fast to ganger i uken med Kyokushinkai karate i Lista karateklubb, og stevner, konkurranser og treningsleirer kommer i tillegg.

Vi har konkurrert lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Begge har NM-titler i kata og i kamp, og Rune var med i VM i Valencia i 2002. Resultatet vet vi ikke, da det hele avgjøres på utslagsmetoden, vinn eller forsvinn. Men erfaringen var god å ha med seg. Ronny deltok i VM i Sveits i kata for 2013 og fikk 10. plass.

Vi har holdt på med karateshow i mange år. Et som ikke begynte så bra var det vi holdt i Exporamahallen i Oslo for 6500 mennesker. Vi hadde terpet og øvd mye og var klar til å entre scenen. Ett minutt ute i show​et​ fikk begge blackout​ og husket ikke hva vi skulle gjøre videre. Vi måtte bare improvisere etter beste evne. Følelsen var grusom og vi ønsket at scenen hadde en luke vi kunne forsvinne i, men vi fikk hentet oss inn igjen og avsluttet til stående applaus.

Denne videoen er hentet fra et show vi gjorde i forbindelse med vår 40-årsdag tidligere i år, og er filmet av Trivium Film – Kristiansand.