Torsdag var videregående skoler fra hele Agder, samlet i Sørlandshallen for å delta i årets skolecup. Skolecupen ble i år arrangert i regi av klasse 3IDC fra Kristiansand Katedralskole Gimle. Det var på forhånd bestemt at alt overskudd skulle gå til kreftaksjonen.

God stemning i kiosken.

Motiverte elver stilte dermed opp med både varer til kiosken, fine premier og ikke minst godt humør. Det hele brakte løs med et puljespill fordelt på fire puljer, hvor lagene gikk gjennom en kvart-og en semifinale, før det tilslutt var duket for den store finalen.

Spenningen var stor da det var klart hvilke lag som skulle møtes til finale. På guttesiden var det nemlig Sam-Eydes førstelag som møtte KKGs førstelag, mens på jentesiden ble det duell mellom alderstrinnene fra KKG.

Sam Eyde vgs sine spillere i jente- og gutteklassen.

Jentene fra førsteklasse vant overaskende nok hele 4-2 over andre- og tredjeklassemiksen. Det ble en spennende kamp med hard jobbing fra begge sider. Det samme kunne man også si om guttefinalen. Stillingen ble 3-1 i KKGs favør, hvor alle tre målene ble scoret av Nicklas Ulvseth. Ulvseth ble dermed kåret til banens beste spiller, sammen med Ingvild Westersjø. Med dette var det bare å gratulerer Kristiansand Katedralskole med full klaff i skolecupen 2016.

KKG VG1, som vant jentefinalen. Josephine Ødegaard (f.v.), Tonje Frigstad, Lisa Tronstad, Mina Ljosland, Kaja Plaszko, Ingrid K. Akselsen, Ingvild Westersjø og Maren Quarstein.

-Arrangementet ble en stor suksess. Vi hadde noen utfordringer underveis, men jeg syntes vi taklet dem bra, sier Astrid Spinnangr Helgeland, en av to ledere for årets skolecup og fortsetter:

– Alt overskuddet går jo til kreftaksjonen, så da er det litt ekstra gøy at det gikk bra. Jeg vil gjerne benytte anledningen til å takke alle våre sponsorer for deres innsats i arrangementet, deltakerne, og ikke minst mine medelever for super innsats. Dette er bra erfaring å ta med seg videre,

KKG VG2, som tapte jentefinalen: Aslaug Emilia Loland (f.v.), Charlotte Haddeland, Vilde Liestøl Kittelstad, Karine Dahlum, Kristine Hovet, Karoline Mygland Nijjar, Maren Lilledrange, Malin Eikeland og Vilde Tvedt Berntsen

Den andre lederen, William Hagen Okalla, var også veldig fornøyd med arrangementet, og takket skolene for deres innsats.

– Uten dem hadde vi ikke hatt noe arrangement i det hele tatt! Jeg er glad for at så mange stilte opp, sier han.

Astrid Spinnangr Helgeland og William Hagen Okalla ledet torsdagens skolecup.