I mitt livs form før OL-kvalik

Sist gang Norge var representert med en bokser i OL, lå jeg i min mors mage. Nå satser jeg alt på å komme til Tokyo-lekene.

Publisert:

Mindaugas Gedminas (23) fra AIK Lund kan bli Norges første bokser i et sommer-OL på 24 år. I mars skal han bokse kvalik i London. Foto: Dejan Đukić

Brukergenerert innhold

  • Mindaugas Gedminas

UTØVERBLOGG: I dag ble det offisielt: Jeg er den eneste mannlige bokseren fra Norge som er tatt ut til OL-kvalifiseringsturneringen i London 15. mars. På kvinnesiden er det Madeleine Angelsen fra Vestby IL som er Norges håp i OL-kvalifiseringen. Hun bokser i vektklasse 69 kilo, mens jeg bokser i 75 kilo.

Sist Norge klarte å kvalifisere en nevekjemper til sommerlekene var i 1996, da Jørn Espolin Johnson bokset og tapte sin ene kamp. På det tidspunktet var jeg ennå ikke født. Det hadde vært utrolig stort å komme gjennom nåløyet til Tokyo, men det blir veldig krevende. Det er bare plass til fire-fem europeiske boksere der.

Her er jeg sammen med min trener i AIK Lund, Zayndi Arsaev. Foto: Dejan Đukić

Jeg mener likevel at jeg har en god sjanse. Jeg er i mitt livs form og har satset bra i flere år. Jeg har vunnet i noen av de største turneringene i verden og har hatt en veldig god utvikling i det siste.

Akkurat nå er jeg på verdenscupstevne i Bulgaria. Her vant jeg min første kamp mot Polen. I dag bokset jeg mot Moldova, og jeg, mitt lag og alle som så kampen var 100 prosent sikre på min seier. Dessverre er dommere i olympisk boksing noe for seg selv og jeg tapte 2-3 på split decision.

Foto: Dejan Đukić

Frem mot OL-kvalifiseringen skal jeg reise på treningsleir, få gode råd fra min trener Zayndi Arsaev og fortsette med å forbedre formen. Jeg trener 12–14 ganger i løpet av en uke, og det består av eksplosiv styrketrening, svømmeintervaller, løping og selvfølgelig boksing.

Min klubb AIK Lund har tidligere sendt tre boksere til OL: Bjarne Lingås i 1952, Nils Dag Strømme i 1968 og 1972 og Harald Skog i 1972. Det hadde vært kjempestort å følge i deres fotspor!

Les mer om og av Mindaugas Gedminas her.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Boksing
  2. Blogg
  3. Mindaugas Gedminas