I mitt livs form før OL-kvalik

Sist gang Norge var representert med en bokser i OL, lå jeg i min mors mage. Nå satser jeg alt på å komme til Tokyo-lekene.

Publisert:

Mindaugas Gedminas (23) fra AIK Lund kan bli Norges første bokser i et sommer-OL på 24 år. I mars skal han bokse kvalik i London. Foto: Dejan Đukić

Brukergenerert innhold

  • Mindaugas Gedminas

UTØVERBLOGG: I dag ble det offisielt: Jeg er den eneste mannlige bokseren fra Norge som er tatt ut til OL-kvalifiseringsturneringen i London 15. mars. På kvinnesiden er det Madeleine Angelsen fra Vestby IL som er Norges håp i OL-kvalifiseringen. Hun bokser i vektklasse 69 kilo, mens jeg bokser i 75 kilo.

Sist Norge klarte å kvalifisere en nevekjemper til sommerlekene var i 1996, da Jørn Espolin Johnson bokset og tapte sin ene kamp. På det tidspunktet var jeg ennå ikke født. Det hadde vært utrolig stort å komme gjennom nåløyet til Tokyo, men det blir veldig krevende. Det er bare plass til fire-fem europeiske boksere der.

Her er jeg sammen med min trener i AIK Lund, Zayndi Arsaev. Foto: Dejan Đukić

Jeg mener likevel at jeg har en god sjanse. Jeg er i mitt livs form og har satset bra i flere år. Jeg har vunnet i noen av de største turneringene i verden og har hatt en veldig god utvikling i det siste.

Akkurat nå er jeg på verdenscupstevne i Bulgaria. Her vant jeg min første kamp mot Polen. I dag bokset jeg mot Moldova, og jeg, mitt lag og alle som så kampen var 100 prosent sikre på min seier. Dessverre er dommere i olympisk boksing noe for seg selv og jeg tapte 2-3 på split decision.

Foto: Dejan Đukić

Frem mot OL-kvalifiseringen skal jeg reise på treningsleir, få gode råd fra min trener Zayndi Arsaev og fortsette med å forbedre formen. Jeg trener 12–14 ganger i løpet av en uke, og det består av eksplosiv styrketrening, svømmeintervaller, løping og selvfølgelig boksing.

Min klubb AIK Lund har tidligere sendt tre boksere til OL: Bjarne Lingås i 1952, Nils Dag Strømme i 1968 og 1972 og Harald Skog i 1972. Det hadde vært kjempestort å følge i deres fotspor!

Les mer om og av Mindaugas Gedminas her.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785