Steinsland bygdemaraton for sjuende gang

Odd Gunnar Tveit og hans medhjelpere i Birkenes Idrettslag gleder seg til nok et maratonløp.

Publisert:

Erik Bergersen satte i 2017 løyperekord i Steinsland bygdemaraton med 2.57.45 timer. Foto: Privat

Brukergenerert innhold

  • Oddvar Glidje
    Steinsland bygdemaraton
Denne artikkelen er over ett år gammel

Som tidligere er det start fra Steinsland, på grensa mellom Birkenes og Vennesla. Løpet arrangeres lørdag 4. mai og er ei løype rundt Ogge og med mål igjen på Steinsland. Maraton er drøyt 4,2 mil langt og denne løypa går gjennom tre kommuner, Vennesla, Iveland og Birkenes.

I fjor var også halvmaraton med og det slo godt an. Da løper en ikke rundt Ogge, men tar over fra Skjerkedalen  til Vassbotn. Der kommer en inn igjen på maratonløypa.

Dette tilbudet (halvmaraton) videreføres i år og vi håper på mange deltakere.

Steinsland bygdemaraton har fått meget god omtale av løpere de seks gangene det har blitt arrangert. Miljøet er spesielt. Alle får premier og minnediplomer. Og atmosfæren før, under og etter løpet har gjort sitt til at deltakerne har kommet igjen.

Et eksempel på originalitet og miljø, er en ”Følgetraktor” mellom hver drikkestasjon. Og alle, både deltakere og publikum, får servert bløtkake i målområdet, som er på gården der Odd Gunnar bor.

For de fleste er nok løypa krevende, men den går gjennom idylliske partier nær og rundt Ogge, vannet som har gitt Oggevatn sitt navn.

Det er klasseinndelinger for både kvinner og menn og litt ulike starttider, avhengig av løpslengde og antatt slutt-tid. Siste start er kl. 11.00.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Birkenes IL
  2. Løping