Golfkompiser spilte 118 hull på ett døgn

Terje Granås og Olav Johansen tok tilbake banerekorden i Arendal etter et intenst døgn.

Arendal-bosatte Terje Granås (55 år, t.v.) og Olav Johansen (52) etter nær ni timer av i alt 24 timers spill på Nes Verk Golfbane i Arendal. Foto: Asbjørn Sauesund

Brukergenerert innhold

Asbjørn Sauesund
Arendal & Omegn Golfklubb
Publisert:

ARENDAL: 23. juni 2017 spilte Terje Granås og Olav Johansen 100 hull på 24 timer. Da Kenneth Gundersen og Svein Olav Olsbu forbedret dette til 101 hull 26. juni 2018, var det duket for svar på tiltale i 2019.

Granås og Johansen slo ut kl. 00.01 16. juli, med selvlysende baller og hodelykter over lua. Klokka 23.59, med ti sekunder igjen til midnatt puttet de ut på hull nummer 118! Da viste skrittelleren til Johansen over 99 000 skritt.

– Motivasjonen min for å gjøre dette har vært gleden av å gjøre noe som er litt vanskelig, ganske slitsomt og totalt unyttig, fastslår Johansen onsdag formiddag.

Da hadde han fått seg seks-sju timers søvn etter bragden på golfbanen. Johansen erkjenner at han og Granås følte seg litt snurt da banerekorden røk med ett fattig hull i fjor, men at de nå er så fornøyde som de kan være:

– Det blir ingen gjentakelse av dette. Vi fikk ut det vi hadde, selv om vi hadde et lite håp om å klare sju runder og 126 hull på forhånd. Det er bare gøy om noen lar seg friste til å prøve å slå oss.

Granås drar en viss parallell til da han gjennomførte et av verdens hardeste triatlon, Norseman, på drøyt 17 timer for tre år siden.

– Det er ekstremt å holde på så lenge uansett hva det er snakk om. Mot slutten var vi ganske lei, men samtidig er det kult å ha gjennomført på en bra måte, fastslår han.

På dagtid var banen fullpakket med spillere, så en stor takk til alle forståelsesfulle spillere som slapp gutta gjennom. Svein Olaf Olsbu, som sammen med Kenneth Gundersen hadde den tidligere rekorden på 101 hull, sier følgende:

– Veldig imponerende. Denne rekorden tror jeg ikke det er mulig for oss å slå, så vi bare bøyer oss i støvet for en enorm prestasjon. Det frister ikke særlig mye å spille med selvlysende ball frem til det blir lyst nok, siden de er såpass dårlige at det vil gå utover scoren. Vi får bruke vinteren til å pønske ut en god plan.

Det ble nesten 100 000 skritt på hver av de to golfspillerne i løpet av 6,5 runder med golfspilling. Foto: Privat

Slik er reglene:

Det skal spilles i ett døgn mellom kl. 00.00 og kl. 24.00. Det skal spilles handicaptellende slagspill på hver sin ball, og alle golfregler skal følges. Golfbil, motorisert tralle, og caddy er ikke tillatt.
Les også:

Golfkompiser spilte 101 hull på ett døgn

Foto: Privat

Trolsk stemning ned hodelykt på Nes Verk golfbane. Foto: Privat

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785