Jublet for gull og sølv i NM

Jeg er veldig godt fornøyd med helgas medaljefangst i NM. I tillegg gikk vi en sterk stafett med Agder.

Publisert:

Martin Uldal (18 år, i midten) fra Birkenes IL på toppen av pallen i lørdagens NM-sprint i M19-klassen. Foto: Atle Uldal

Brukergenerert innhold

  • Martin Uldal
    Birkenes IL

UTØVERBLOGG: Jeg fikk en bra start på NM, med sølv på fredagens normalrenn. Jeg pådro meg fem bom på de fire skytingene og endte 43 sekunder bak Martin Nevland fra Figgjo IL, som fikk tre gull av fire mulige i junior-VM tidligere denne sesongen. Jeg delte andreplassen med Eirik Idland.

Jeg kjente meg i bra form og startet ganske hardt på lørdagens sprint. Jeg gikk en god første runde, fikk ned alle blinkene på første skyting og klarte å gå en bra andrerunde også, noe jeg har slitt litt med tidligere. På stående skyting fikk jeg én strafferunde, men hadde likevel bra avstand til nestemann. Jeg ble sekundert godt på sisterunden og skjønte at det trolig kom til å bli gull. Det var ekstra gøy å vinne med 45 sekunder til andremann, Nikolai Aslaksen fra Bossmo & Yttern.

På stafettensøndag ble vi nummer fire med Agder, som besto av Mattias Stakkeland, meg, Mathias Hegre og Åsbjørn Langeland Øvland. Denne plasseringen er vi meget godt fornøyd med, og det er det beste resultatet jeg har hatt på stafett med Agder. Vi hadde et veldig bra lag på start med ganske gode medaljesjanser.

Her ligger jeg fremst i lørdagens sprint. Foto: Mads Huken Mathiesen

Det var mye vind på stafetten og mye bom på de fleste lagene. Jeg gikk 2. etappe og fikk én strafferunde på liggende etter litt feilvurdering av vinden. På stående brukte jeg ett ekstra skudd og gikk oss opp til tredjeplass ved 2. veksling.

Jeg er svært godt fornøyd med helga totalt sett med gull og sølv i de individuelle rennene, som gjør at jeg kan kjempe om 2.plassen sammenlagt i norgescupen, til tross for at jeg gikk glipp av to renn da jeg deltok i junior-VM.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Blogg
  2. Skiskyting
  3. Martin Uldal