«Dødsedama» vil vinne VM-gull

Jeg elsker å utfordre meg selv, og det hadde vært gøy å dødse seg til en VM-tittel.

Publisert:

Kjersti Almli (19) fra Bergen Døds var første kvinne i verden til å utføre en 360 døds. Lørdag 7. mars konkurrerer hun i en stor dødsekonkurranse i Aquarama i Kristiansand, med start klokka 13. Foto: Erik Vågen

Brukergenerert innhold

  • Kjersti Almli
    Bergen Døds

UTØVERBLOGG: Jeg har alltid drevet med mye som har høy adrenalinfaktor. Jeg utfordrer meg selv til å gjøre det som føles skummelt. Min impulskontroll er så godt som fraværende, og jeg tenker svært lite når jeg utfører dødsestup.

Jeg har definitivt en tendens til å få overtenning. Det har medført både suksess og noen sykehusturer. Emil Lybekk og gutta fra Holmsbu dødsekrets var i Trondheim for å hoppe med Trondheim Dødsekrets. De lærte meg 360 døds fra 3’ern. Det høyeste jeg hadde dødsa fra da var 5 meter. Rett før jeg skulle dra, løp jeg opp på 10’ern og kastet meg ut i en 360 døds. Jeg var da første dama i verden til å gjøre det.

Dette var en fin mulighet til å fremme jenter som driver med adrenalinsporter. Jenter som pusher og utfører handlinger som overrasker. Min første konkurranse var på Sup & Stup i Lillesand. Jeg hadde tidligere kasta 720 fra 10’ern, så dro på med 720 i konkurransen som gikk så det suste!

Jeg tenkte å gjøre det samme til VM, da jeg endte opp med overtenning, halebeinsbrudd og en tredjeplass. Det er noe man bare må le av, lære seg å gi litt mer blaffen og tenke «ja ja, neste gang. Jeg knakk jo nettopp rumpa på tv og kom på tredjeplass i VM i døds».

Man kan ikke alltid prestere, men man kan alltids lage show. Fjorårets VM var helt rått. Tidligere har vi ikke sett fristil i kvinneklassen, men i år sendte alle damene alt de hadde. Jeg håper det er langt flere jenter som deltar i år, og at nivået pushes av hverandre slik som i 2019.

I Bergen døds kom jeg på fjerdeplass, der jeg konkurrerte med gutter som tidligere har vunnet VM flere ganger.

Foto: Erik Vågen

Uansett om man er stor eller liten, mørk eller lys, kort eller lang, jente eller gutt, er alle like velkommen i dødsefamilien. Alle backer hverandre opp. Det er et trygt miljø, der alle kan snakke med alle. Trondheim Dødsekrets og våre samarbeidspartnere gir meg muligheten til å dra rundt på konkurranser, møte nye mennesker, og gi mye av meg selv.

Gleden med å drive med dødsing er hele pakka. Det å møte igjen de du ble kjent med på siste event. Utfordre deg selv og oppnå en mestringsfølelse samt et veldig høyt adrenalinrush. Folk flest ser på dødsing som en gjeng med gærninger som liker å ha det gøy, og det er rett og slett det er også!

Les også:

Dødsing er livet

Jeg gleder meg stort til lørdagens konkurranse i Aquarama i Kristiansand. Konkurransestart er klokka 13 og her er deltakerlista:

1 Lasse Styrvoll

2 Håkon Pilvik

3 Aleksander Frostad

4 Henrik Lundblad

5 Joan Laurea Florit

6 Dennis Lervold

7 Tobias Knudsen

8 Frode Erichsen

9 Isak Midtvedt

10 Emil Windegaard

11 Marius Hernes

12 Niklas Paulsen

13 Emil Sebastian Ruenes Jacobsen

14 Edvard Lund

15 Sivert Nilsen

16 Kristoffer Tandberg

17 Steinar Bjerkelund

18 Filip Jørundland

19 Lina Galaasen Lund

20 Ola Holsæter

21 Jacob Årøy

22 Thor Ivar Helgesen

23 Trygve Kolås

24 Christoffer Friis Ribe

25 Pelle Andenæs

26 Johan Wenseth

27 Brage Østeraas

28 Martin Strøm

29 Christian Wennesland

30 Tormod Heggestad

31 Kjersti Almli

32 Ronny Sjøli

33 Erik Rønning Vigeland

34 Fredrik Gaudestad

35 Thord Samuelsen

36 Tommy Haugland

37 Kristoffer Refsdal

38 Trym Pettersen

39 Magnus Helmundsen

40 Emil Lybekk

41 Carl Fredrik Grønn

42 Ravn Einarsson

43 Amandus Fjeldvig

44 Olav Eikenes

45 Pirmin Schindler

46 Fredrik Thorvaldsen

47 Filip Julius Devor

48 Simen Mathisen

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785