Gladiators spiller om NM-finale

Gladiators er tilbake i norgestoppen. Lørdag spiller denne gjengen NM-semifinale mot Eidsvoll.

Publisert:

Kristiansand Gladiators etter seieren mot Olavs Menn 8. juni. Klikk på bildet for å se det i full størrelse. Navn på spillerne ser du nederst i innlegget. Foto: Privat

Brukergenerert innhold

  • Jørgen Benestad-Johansen
    Kristiansand Gladiators

KRISTIANSAND: Etter fem år tok Kristiansand Gladiators i år steget tilbake til eliteserien. Med tredjeplass i grunnspillet har vi nå vist hvor vi hører hjemme. Lørdag kan det gå helt til NM-finale.

Gladiators begynte forberedelser for retur til øverste nivå etter sesongen i 2018. Fotballtrening, fysisk trening og rekruttering er alltid en viktig del av sesongen, ikke minst når å gå opp en divisjon i ligasystemet. I 2019 brakte vi inn en svensk hovedtrener (Leo Billgren) og en svensk quarterback (Dennis Isberg). I kombinasjon med ferdigheter og talent som finnes lokalt hadde klubben nå satt seg i en god posisjon før eliteserien 2019.

Forberedelser begynte med en treningsleir i januar i Sørlandshallen og deretter kamforberedende teoriopplæring på Karuss. Målet var klart: en retur til ligaen der du kan utfordre alle lagene og vise at du hører hjemme på høyeste nivå i amerikansk fotball i Norge.

Overbevisende start

Vi startet sesongen med hjemmekamp mot Olavs Menn fra Sarpsborg, og retur til den øverste divisjonen var vellykket. Gladiators vant overbevisende 37–6 i en kamp hvor vi vartet opp med aggressivt spill i forsvar og et eksplosivt angrepsspill. De to neste kampene var tøffere: kamper borte mot seriens to viktigste favoritter, Oslo Vikings og Eidsvoll 1814's.

Mot Oslo Vikings begynte Gladiators på den beste måten og ledet tre ganger i kampen, men kunne ikke motstå sterke vikinger mot slutten. Gladiators måtte reise hjem med et 19–34-tap, men også med en følelse av kunne slåss helt i toppen. I bortekampen mot Eidsvoll startet gladiatorene svakt og la under med store sifre tidlig i andre omgang. Så hentet vi inn til 26-28, før Eidsvoll tok en sikker seier 26–49.

Quarterback Dennis Isberg mot Vålerenga Trolls 25. mai. Foto: Lukasz Kadziolka

Ukene etter var det tøffe kamper på Østlandet, og vi kom på vinnersporet hjemme mot Vålerenga (40–13) og borte mot Sarpsborg (27-21). Dermed var Gladiators sikret minst tredjeplass i serien før siste grunnspillkamp kamp, hjemme mot Eidsvoll. Det var en liten sjanse til å klatre forbi Eidsvoll og få andreplass i serien, med minst 24 poengs seier. Det ble ikke slik, og Eidsvoll vant, selv med godt spill av Gladiators (28-36). Dermed ble Eidsvoll nummer to i serien og fikk hjemmebane i semifinalesluttspillet.

Etter tredjeplass i eliteserien spilte vi kvartfinale mot Sand/Nidaros, som ble en ganske ensidig affære. Til tross for noe uforsiktighet hos oss, kunne vi ta en sikker 62-6-seier, etter spesielt glimrende defensivt spill. Dermed venter nå en semifinale mot Eidsvoll og eventuelt Oslo Vikings eller Sarpsborg i NM-finalen 6. juli.

Underdogs i semifinalen

Eidsvoll har favorittstempelet, etter å ha slått oss i to poengrike kamper. Nå er det virkelig tid til å ta steget opp et nivå både individuelt og som lag.

Dennis Isberg mot Trolls 25. mai. Foto: Lukasz Kadziolka

Det er primært offensivt at Eidsvoll har imponert, med et stort antall playmakers, og en svært kompetent offense-linje. De ble nummer to i serien etter bare ett tap i en jevn kamp mot Oslo Vikings.

Defensivt er Eidsvoll meget solid, med god størrelse og god takleteknikk. Mann får ikke mye gratis verken på bakken eller i lufta. Under deler av kampene har vi vært i stand til å produsere, men har vært for ujevne til å slå Eidsvoll.

I begge tidligere møter har vi skutt oss selv i foten ved å havne under med for store sifre i første halvdel av kampen. Selv om vi har spilt mye bedre utover kampen har vi aldri klart å hente inn forspranget. Dette må endre seg i semifinalen, som har kampstart lørdag klokka 14.

Våre fokusområder:

– Bedre variasjon i det defensive spillet

– Det laveste nivået i angrepsspillet må bare heves

– Minimere feil og dommerstraffer pga. feil

Gladiators’ starting offense:

QB: Dennis Isberg

RB: Levan Abramishvili

WR: Jesber Johnsen

Jesber Johnsen mot Oslo Vikings 19. mai. Foto: AmSportv.no

WR: Gjøran Thomassen

Slot: Simen Leikanger

Slot: Lasse Åberg

OL: Jermund Vigemyr

OL: Tom Vestby

OL: Leif Miranda

OL: Sindre Gjelsten

OL: Anders Ham

Gladiators starting Defense:

DL: Olav Ødegaard

DL: Jermund Vigemyr

DL: Kasper Skjelbred-Knudsen

DL: Kristian Kampen

LB: Kay Tobiassen

LB: Eirik Lunde

DB: Ole Falch Skaran

DB: Sondre Eliassen

DB: Lars Erik Thorsen

DB: Lennart Rigadis

DB: Vetle Fosser

Skador/Frånvaro:

Andreas Nordby, DB

Ståle Skjævestad, RB

Alexander Inzunza, DL

Mathias Bue, LB

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Kristiansand Gladiators
  2. Amerikansk fotball