Tidligere Vigør-spiller sprudler i 1. divisjon

Charlotte Haddeland (20) håper å gjenskape den gode fjorårssesongen med 1. divisjonsklubben Hønesfoss.

Publisert:

Kristiansanderen Charlotte Haddeland spiller nå midtstopper for Hønefoss, som i fjor endte på en sterk 2. plass i 1. divisjon. Foto: Hønefoss BK

Brukergenerert innhold

  • Morgan André Karlsen
    FK Vigør

HELLEMYR: Det er alltid god stemning på klubbhuset når vi får besøk av tidligere elever og før jul fikk vi en hyggelig prat med Charlotte Haddeland som nettopp hadde avsluttet sin første sesong på nest høyeste nivå med Hønefoss.

FK Vigør er kjent for å få frem mange talentfulle fotballspillere både historisk og i nyere tid, men det begynner å bli mange år siden vi klarte det på jentesiden. Faktisk er det mange år siden vi kan skryte av å ha hatt mange jentelag i klubben og ikke minst damelag på seniornivå.

Nå ser vi konturene av det som forhåpentligvis kan være starten på en oppsving for Vigør når det gjelder jenter i barne- og ungdomsfotballen. Vi har et veldig spennende lag som skal spille i J13 kommende sesong og det gror godt i de yngre klassene også.

Til Gimletroll som 14-åring

Charlotte er født i 1999 og spilte i Vigør frem til hun var 14 år gammel, da hun valgte å bytte klubb til Gimletroll som er kjent for et meget bra tilbud på jentesiden. I Vigør spilte hun mye med guttene og det var ikke hvem som helst hun fikk bryne seg på; Tobias Christensen og Jesper Daland med flere ga Charlotte usedvanlig god matching i barnefotballen.

Her er Charlotte tilbake på kjente trakter på Hellemyr. Foto: Morgan André Karlsen

– Siden jeg ikke hadde samme fysiske forutsetninger som de sterkeste guttene måtte jeg kompensere med andre ferdigheter for å henge med på nivået. Derfor utviklet nok en bedre «smartness» enn mange av guttene og på den måten klarte jeg meg godt, sier Charlotte fra sofaen i klubbhuset på Hellemyr.

Etter hvert søkte hun etter nye utfordringer og satset videre på fotballen i Gimletroll. Her hadde hun noen fine sesonger før det åpnet seg en mulighet lenger øst.

– Hønefoss var på utkikk etter en midtstopper og tok kontakt om et mulig prøvespill. Etter prøvespillet ønsket de å hente meg permanent og jeg signerte for dem i august. Ting skjedde veldig fort, men dette var en fantastisk mulighet jeg ikke kunne si nei til.

Hønefoss var nyopprykket til 1. divisjon, som er det nest høyeste nivået, og overbeviste stort gjennom hele sesongen. De endte til slutt på en meget sterk 2. plass, kun slått med to poeng av Fløya.

Foto: Hønefoss BK

– Det var nok ingen, selv ikke i Hønefoss, som hadde forventet at vi skulle hevde oss så godt som nyopprykket lag. Det var utrolig gøy å få lov til å være med på den spennende høstsesongen, sier Charlotte.

Trener i barnefotballen

I tillegg til å spille selv bidrar Charlotte som trener for jenter i alderen 10-12 år i Hønefoss og synes det er veldig inspirerende å jobbe med de unge håpefulle. Kommende sesong skal Hønefoss forsøke å følge opp den strålende prestasjonen i 2019.

– Vi håper selvfølgelig at vi skal klare å gjenskape den gode sesongen vi har hatt, men vet samtidig at det blir tøft. Vi er en utrolig sammensveiset gjeng som har det veldig gøy sammen, så vi skal i hvert fall gjøre vårt aller beste.

I Vigør håper vi Charlotte kan være en inspirasjon for alle jentene som nå kommer opp i barne- og ungdomsfotballen og vi gleder oss enormt til å følge med på henne og de andre jentene i Hønefoss i sesongen 2020.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Hønefoss
  2. FK Vigør
  3. Tobias Christensen
  4. Fotball