Talentfull duo til KBK

To av Norges beste U19-spillere i badminton, Danila Gataullin og Ingrid Gåsbakk, har meldt overgang til KBK.

Publisert:

Danila Gataullin (18) og Ingrid Gåsbakk (17) kommer til Kristiansand Badmintonklubb fra henholdsvis Sandefjord og Grong. Foto: Per Bjørnar Lysvand/privat

Brukergenerert innhold

  • Shayan Jalilian
    Kristiansand Badmintonklubb

KRISTIANSAND: Om nøyaktig to uker skal junior-NM i badminton gå av stabelen i Haugerud. Der er KBK representert, og sørlendingene skal sende en tropp til hovedstaden for å kjempe om medaljer. Med på laget denne sesongen har de fått to av landets beste spillere, Danila Gataullin og Ingrid Gåsbakk.

Danila Gataullin har i en årrekke vært blant landets mest spennende spillere. 18-åringen har representert det norske landslaget i flere år, og vært med på mange turneringer i utlandet. Han er i dag rangert som nummer en i herredouble og nummer fire i Norge i herresingle i U19-klassen. Trønderen har bodd i Sandefjord de to siste årene, men har nå tatt med seg flyttelasset sørover til Kristiansand, og skal representere KBK de neste årene.

Danila Gataullin har representert det norske landslaget i flere år, og vært med på mange turneringer i utlandet. Foto: Privat

En av grunnene til at han valgte KBK, er at han her vil få muligheten til å bli gjenforent med sin tidligere trener, Ikmal Hussain. 

– Det er fantastisk å få Ikmal som trener igjen. Jeg kjenner ham godt fra tidligere, siden han trente Sandefjord i en periode. Han er en god trener, og jeg har tro på at han kan få det beste ut av meg, sier Gataullin.

18-åringen forventer store ting av seg selv, og satser hardt for å nå sine mål. Han har tro på at han kan lykkes med dem KBK.

– Jeg har lyst til å hevde meg internasjonalt, slik at jeg kan leve av badminton. Det er det langsiktige målet, men samtidig er det junior-NM om to uker, og der er målet å vinne i single og double. Jeg jobber hardt for å nå mine mål, og forventer at jeg klarer å levere, sier han.

Begynner på KKG

Ingrid Gåsbakk startet sin badmintonkarriere i Grong, en liten bygd 200 kilometer nord for Trondheim. Der har hun med årene utviklet seg til å bli blant de beste spillerne i 2003-kullet. 17-åringen er for øyeblikket rangert som nummer tre i damedouble og seks i single i landet i U19-klassen. Hun flyttet sørover til Kristiansand for en uke siden, og skal neste uke starte på toppidrett på Kristiansand Katedralskole Gimle. 

Hun vil i KBK få en god treningshverdag, og kan kombinere spill på høyt nivå med skolegang. 17-åringen gleder seg stort til å ta fatt på de utfordringene som ligger foran henne.

– Jeg har bare vært her i en uke, men har blitt godt tatt i mot og føler at jeg har tatt et riktig valg. Det gir inspirasjon å møte nye spillere, trene på et høyere nivå og i tillegg få kontinuerlig oppfølging av gode trenere. 

Fornøyd trener

Hovedtrener i KBK, Ikmal Hussain, blir i tiden fremover den som skal legge til rette for at disse to nye spillerne får ut potensialet sitt. Malayseren er strålende fornøyd med at to av landets beste spillere i U19-klassen har sluttet seg til KBK, og han mener at det er tegn på at klubben har vokst og at ting gjøres riktig.

– Det å få disse to til Kristiansand viser at KBK er en stor klubb som sikter høyt. Jeg er glad for at de har valgt å komme til vår klubb, og jeg skal gjøre mitt beste for at de skal lykkes.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Kristiansand Badmintonklubb
  2. Badminton