Oddemarka var best blant 15 guttelag, mens Haumyrheia vant jenteklassen i den årvisse håndballturneringen for ungdomsskolene i Kristiansand.

Det var 3IDC ved KKG idrettslinje som arrangerte turneringen, og i år foregikk den i Gimlehallen og Odderneshallen. Mange ungdommer var samlet, og det var hele 18 jentelag og 15 guttelag påmeldt. Målet for dette arrangementet var å skape idrettsglede blant ungdommene og for å samle inn penger til kreftaksjonen.

I jenteklassen var det Fiskå ungdomsskole mot Haumyrheia i finalen. Det var en jevn kamp, men Hamyrheia vant til slutt 9-7. Etter finalen ble det også kåret ”turneringens beste jentespiller”, og i jenteklassen var det Ine Lindgren fra Haumyrheia ungdomsskole som utmerket seg.

I guttefinalen var det Oddemarka som vant over Vigvoll ungdomsskole, der stillingen ble 16-5 til Oddemarka. I denne finalen var det Thomas Jørgensen fra Vigvoll ungdomsskole som utmerket seg, og fikk premie for ”turneringens beste guttespiller”.

Vinnere av jenteklassen fra Haumyrheia: Julie Liebeck, Ingeborg Thyssen, Ine Lindgren, Thea Maria Berhus, Hanna Marie Olsen, Hanna Stakkeland, Maren Lislevand, Therese Lislevand, Helena Lundin, Anna Ohe og Leah Pacheco
På bildet: Ine Lindgren som ble kåret til turneringens beste jente spiller. Mottar premie fra Karoline Dale
På bildet: Thomas Jørgensen som ble kåret til turneringens beste gutte spiller. Mottar premie fra Karoline Dale
5 jenter som koste seg på turnering

Alt overskuddet fra turneringen blir en del av KKG-russen sitt bidrag til Krafttak mot kreft, som er en årlig innsamlingsaksjon av Kreftforeningen. For å samle inn penger har klassen skaffet masse sponsorer, som sikret oss mat til kiosken og premier til vinnerlagene. Dette hjalp oss til å sitte igjen med 5800 kroner i overskudd som går til Kreftaksjonen. Lederen for arrangementet, Marie Loka Øydna, sier seg godt fornøyd med gjennomføringen av arrangementet og overskuddet til kreftaksjonen. Det har vært mye forberedelser, men det har vært verdt det.

Tre på turneringen:

Julian Sællmann, Grim Skole

På bildet: Julian Sællmann fra Grim Skole.

Hvordan har det gått i turneringen?

– Vi er ute av turneringen, men jeg syntes det har vært veldig gøy. Jeg har aldri spilt håndball før, og derfor syntes jeg det er gøy at jeg får muligheten til å gjøre det i dag.

Hva synes du om arrangementet?

– Jeg syntes det har vært et veldig bra arrangement.

Silje Bjørkelid og Malene Isaksen, Ve Skole

– Det har ikke gått så veldig bra i turneringen, men vi er fornøyde for det er gode lag med.

På bildet f.v: Silje Bjørkelid og Malene Isaksen fra Ve Skole.

– Vi er veldig fornøyd med arrangementet.

Tobias Dalen Krogstad, speaker ved arrangementet

Hva har dine arbeidsoppgaver vært under arrangementet?

– Jeg har snakket og informert om kamper i speakerbua. Jeg har også spilt musikk og kost meg med en god kopp kaffe, og selvfølgelig litt god kake fra kiosken.

Syntes du arrangementet ble vellykket?

– Absolutt! Det har vært veldig gøy for det er veldig mange hyggelig ungdommer her. Og det har vært gøy å se på kampene.

Skrevet av: Karoline Dale og Julie Skarpeid Egeland, for 3IDC ved KKG idrettslinje