Tirsdag kveld var det klart for toppkamp i herrenes 2. divisjon i volleyball. Kristiansand Sandvolleyballklubb, KSK, har to lag påmeldt i samme divisjon, og denne kvelden skulle KSK 1 møte KSK 2. KSK 1 består av erfarne voksne spillere, der aktører som Finn Salvesen og Kay Ødegård har spilt mange sesonger for førstelaget. KSK 2 består av klubbens mange talentfulle spillere. Stammen i laget er klubbens U17-lag sammen med spillere fra U19-laget.

Det var altså duket for prestisjekamp om å være best i klubben, og samtidig om å være ubeseiret i 2 divisjon

1. sett

KSK 1 startet kampen best. Det var tydelig at de ville vise hvem som var sjefer i klubben! Gode server kombinert med kraftfulle avslutninger ga de eldste føringen i kampen. Etter hvert kom KSK 2 mer inn i kampen. Bedre mottak og bedre avslutninger gjorde at laget tok gradvis innpå. Det var allikevel KSK 1 som holdt føringen hele settet, og de vant 25-21.

2. sett

I andre sett virket det som de unge spillerne på KSK 2 hadde bestemt seg for å vise hva de var gode for. De tok føringen i settet, og spilte tidvis veldig bra. KSK 1 ville imidlertid ikke la ungguttene få for stort forsprang, og de klarte å holde følge gjennom settet. Det ble en spennende avslutning på settet da begge lag hadde settballer. Nok en gang viste det seg at erfaring teller mer enn ungdommelig pågangsmot. KSK 1 rodde settet i land med sifrene 26-24.

3. sett

Den positive slutten på andre sett var tydeligvis en motivator for KSK 1. De startet tredje sett utrolig bra, og ledet 7-2 før KSK 2 svarte og tok en del poeng på rad. Det var imidlertid ikke nok til å ta igjen KSK 1 som holdt ledelsen settet gjennom og vant til slutt 25-21.

Oppsummering

Totalt sett var det en fortjent seier til KSK 1. De viste at de har et større register å spille på, litt bedre spenst, litt hardere smasher og ikke minst masse erfaring med slike kamper. KSK 1 valgte før sesongen ikke å spille i 1. divisjon. Resultatene så langt i sesongen viser at laget hører hjemme på et høyere nivå, og satser på opprykk denne sesongen.