KBK hevdet seg i breddemønstring

Mens de beste ungdommene over 15 år var på rankingstevne i Grong, var yngre spillere fra åtte lokale klubber samlet til fjærballdyst i Badmintonsenteret.

Publisert: Publisert:

Kristiansand Badmintonklubbs Aslak Smith til venstre og Filip Bøhn til høyre. Foto: Privat

Brukergenerert innhold

  • Terje Dag Østhassel
    Kristiansand Badmintonklubb
Denne artikkelen er over ett år gammel

KRISTIANSAND: Mange spilte sin første turnering og trengte litt presisering av regler og taktiske råd, men idrettsgleden var stor uansett vinning eller tap.

– De unge har gjort klare framskritt i høst. Det gror bra bak de beste, sier stevnets leder Per Christian Bøhn.

– Flere klubber enn KBK får fram spillere med kvalitet. Men det er KBK som vinner de fleste klassene, sier Bøhn som i tillegg fikk se sønnen vinne over dyktige motstandere. Filip Bøhn (13) er en slepen tekniker som vant 15-årsklassen foran Andreas Andersen Roksvåg 21-18 i avgjørende. Maja Kragholm Morvik (13) gav samme overbevisende inntrykk på jentesiden. Teknisk avansert og lettbent spiller som vant 17-årsklassen!

Isak Abusdal (fra venstre), Aslak Smith, Maja Morvik og Sturla Mørk. Foto: Privat

16-årige Espen Rønning har gjort stor framgang i høst og trakk lengste strå i gutter 17. Han er et eksempel på en spiller som begynte relativt sent med denne idretten, men har tilegnet seg teknikk og spilleforståelse og vant altså hele singleklassen.

Største overraskelse: 13-årige Aslak Smith, opprinnelig fra Høvdingen, men etter ett år i KBK vant han mixklassen med Maja Kragholm Morvik.

Det beste minnet fra helgen: De yngste spillerne under ti år som trakterte damedouble og herredouble (med en viss foreldrestøtte) problemfritt, men med smil og guts i ung forening.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Badminton
  2. Kristiansand Badmintonklubb
  3. Grong