KBK hevdet seg i breddemønstring

Mens de beste ungdommene over 15 år var på rankingstevne i Grong, var yngre spillere fra åtte lokale klubber samlet til fjærballdyst i Badmintonsenteret.

Publisert Publisert

Kristiansand Badmintonklubbs Aslak Smith til venstre og Filip Bøhn til høyre. Foto: Privat

Brukergenerert innhold

  • Terje Dag Østhassel
    Kristiansand Badmintonklubb

KRISTIANSAND: Mange spilte sin første turnering og trengte litt presisering av regler og taktiske råd, men idrettsgleden var stor uansett vinning eller tap.

– De unge har gjort klare framskritt i høst. Det gror bra bak de beste, sier stevnets leder Per Christian Bøhn.

– Flere klubber enn KBK får fram spillere med kvalitet. Men det er KBK som vinner de fleste klassene, sier Bøhn som i tillegg fikk se sønnen vinne over dyktige motstandere. Filip Bøhn (13) er en slepen tekniker som vant 15-årsklassen foran Andreas Andersen Roksvåg 21-18 i avgjørende. Maja Kragholm Morvik (13) gav samme overbevisende inntrykk på jentesiden. Teknisk avansert og lettbent spiller som vant 17-årsklassen!

Isak Abusdal (fra venstre), Aslak Smith, Maja Morvik og Sturla Mørk. Foto: Privat

16-årige Espen Rønning har gjort stor framgang i høst og trakk lengste strå i gutter 17. Han er et eksempel på en spiller som begynte relativt sent med denne idretten, men har tilegnet seg teknikk og spilleforståelse og vant altså hele singleklassen.

Største overraskelse: 13-årige Aslak Smith, opprinnelig fra Høvdingen, men etter ett år i KBK vant han mixklassen med Maja Kragholm Morvik.

Det beste minnet fra helgen: De yngste spillerne under ti år som trakterte damedouble og herredouble (med en viss foreldrestøtte) problemfritt, men med smil og guts i ung forening.

Publisert
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785