Norgesmesteren i vannsklie viste solid NM-form

Regjerende norgesmester Marcus Foss vant kvalifiseringen med god margin og er klar for ny NM-finale, denne gang i Aquarama.

Publisert:

Lyngdølen Marcus Foss (til høyre) vant helgas NM-kvalifisering i Sørlandsbadet, med Håvard Tjøstvåg og Morten O. Dalhaug på andre- og tredjeplass. Alle er klar for NM-finale i Aquarama 7. april. Foto: Sørlandsbadet

Brukergenerert innhold

  • Atle Homme
Denne artikkelen er over to år gammel

LYNGDAL: Hjemmefavoritten Marcus Foss startet beskjedent i innledende kvalifisering og var ikke blant de beste. Men allerede i den første av tre finalerunder smelte han til med en tid som ingen klarte å slå. Vinnertiden ble 6:65.

Se video av Foss’ bestetid her:

Håvard Tjøstvåg fulgte også opp med en god start i første finalerunde. De ni hundredelene for Håvard holdt konkurransen ut, men bare med én hundredel ned til nestemann. Morten O. Dalhaug fra Vigeland har representert Sørlandsbadet i flere finaler sammen med Marcus og startet litt bak i finalen, men Morten kom inn til en tredjeplass og representerer på ny Sørlandsbadet i en NM-finale i vannsklie.

Marcus Foss studerer tidene Foto: Sørlandsbadet


Disse representerer Sørlandsbadet under årets finale i Aquarama.
Marcus Foss, Lyngdal tid 6:65 sek
Håvard Tjøstvåg, Lyngdal tid 6:74 sek
Morten O. Dalhaug, Vigeland tid 6:75 sek

Konsentrasjon før start på kvalifiseringen. Morten O. Dalhaug står foran en fokusert Marcus Foss Foto: Sørlandsbadet


Marcus har sammen med Morten flere NM-finaler bak seg. Marcus har en sølvmedalje bak seg før han i i fjor fikk NM-tittelen etter å ha vunnet over Idar Hagen Pryderdalen fra Skien, som hadde vunnet tre år på rad.

Morten O. Dalhaug idet målsensor passeres. Foto: Sørlandsbadet

Vannsklie er en konkurranse med teknikk og kroppskontroll. Inngangsfarten er essensiell og riktig teknikk, spesielt i svinger er avgjørende. Minimale feil gir store utslag og hundredeler tapes fort i denne konkurransen.

Video av starten til Marcus Foss:


Vannskli er moro og show. Derfor startet konkurransen for de minste der det var om å komme nærmest mulig 11 sekunder. Konkurranse på idealtid. Så følgte undomsklassen under 16 år opp for både jenter og gutter. Avslutningen stod selve NM-kvalifiseringen for.

Se video av Håvard Tjøstvåg her:

Starten er viktig Foto: Sørlandsbadet

Yrende liv under første konkurranse med idealtider Foto: Sørlandsbadet

Det slår når en treffer vannet etter sju korte sekunder på 60 meter Foto: Sørlandsbadet

Naturlig stopp i vannet etter 60 meter. Foto: Sørlandsbadet

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Sørlandsbadet
  2. Vannsklie
  3. NM
  4. Lyngdal