Norgesmesteren i vannsklie viste solid NM-form

Regjerende norgesmester Marcus Foss vant kvalifiseringen med god margin og er klar for ny NM-finale, denne gang i Aquarama.

Lyngdølen Marcus Foss (til høyre) vant helgas NM-kvalifisering i Sørlandsbadet, med Håvard Tjøstvåg og Morten O. Dalhaug på andre- og tredjeplass. Alle er klar for NM-finale i Aquarama 7. april. Foto: Sørlandsbadet

Brukergenerert innhold

Publisert:

LYNGDAL: Hjemmefavoritten Marcus Foss startet beskjedent i innledende kvalifisering og var ikke blant de beste. Men allerede i den første av tre finalerunder smelte han til med en tid som ingen klarte å slå. Vinnertiden ble 6:65.

Se video av Foss’ bestetid her:

Håvard Tjøstvåg fulgte også opp med en god start i første finalerunde. De ni hundredelene for Håvard holdt konkurransen ut, men bare med én hundredel ned til nestemann. Morten O. Dalhaug fra Vigeland har representert Sørlandsbadet i flere finaler sammen med Marcus og startet litt bak i finalen, men Morten kom inn til en tredjeplass og representerer på ny Sørlandsbadet i en NM-finale i vannsklie.

Marcus Foss studerer tidene Foto: Sørlandsbadet


Disse representerer Sørlandsbadet under årets finale i Aquarama.
Marcus Foss, Lyngdal tid 6:65 sek
Håvard Tjøstvåg, Lyngdal tid 6:74 sek
Morten O. Dalhaug, Vigeland tid 6:75 sek

Konsentrasjon før start på kvalifiseringen. Morten O. Dalhaug står foran en fokusert Marcus Foss Foto: Sørlandsbadet


Marcus har sammen med Morten flere NM-finaler bak seg. Marcus har en sølvmedalje bak seg før han i i fjor fikk NM-tittelen etter å ha vunnet over Idar Hagen Pryderdalen fra Skien, som hadde vunnet tre år på rad.

Morten O. Dalhaug idet målsensor passeres. Foto: Sørlandsbadet

Vannsklie er en konkurranse med teknikk og kroppskontroll. Inngangsfarten er essensiell og riktig teknikk, spesielt i svinger er avgjørende. Minimale feil gir store utslag og hundredeler tapes fort i denne konkurransen.

Video av starten til Marcus Foss:


Vannskli er moro og show. Derfor startet konkurransen for de minste der det var om å komme nærmest mulig 11 sekunder. Konkurranse på idealtid. Så følgte undomsklassen under 16 år opp for både jenter og gutter. Avslutningen stod selve NM-kvalifiseringen for.

Se video av Håvard Tjøstvåg her:

Starten er viktig Foto: Sørlandsbadet

Yrende liv under første konkurranse med idealtider Foto: Sørlandsbadet

Det slår når en treffer vannet etter sju korte sekunder på 60 meter Foto: Sørlandsbadet

Naturlig stopp i vannet etter 60 meter. Foto: Sørlandsbadet

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785