Kristiansand-duo vant i norgesserien

Vetle Kleveland (18) og Helene Barikmo Au (15) fra Kristiansand Danseklubb gikk helt til topps i norgesserie 3 i Lier denne helga.

Publisert:

Vetle Kleveland og Helene Barikmo Au fra KDK vant ungdom elite standard i norgesserie 3 i helga. Foto: Privat

Brukergenerert innhold

  • May Lene Øvre
    Kristiansand Danseklubb
Denne artikkelen er over ett år gammel

LIER: Paret danser standard, som består av vals, tango, wienervals, slowfox og quickstep. Danserne blir bedømt i hver dans, og duoen vant ungdom elite med seier i alle de fem dansene.

Vetle og Helene har begge vært aktive dansere i mange år, men de to har kun danset sammen siden nyttår. Iherdig treningsinnsats fra første stund har allerede resultert i flere sterke prestasjoner på dansegolvet. I juni fikk de NM-sølv i både ungdomsklassen (U19) og i U21. Til daglig trener Vetle og Helene i Kristiansand Danseklubb som holder til på Vågsbygd Kultursenter. Her er de i tillegg trenere for andre sportsdansere i klubben.

Paret satser også internasjonalt: De har så langt i år konkurrert i Riga, København og Stuttgart. Basert på rankingpoeng er paret nå tatt ut til å representere Norge i europamesterskapet i ungdom standard. Dette finner sted i Moldova i oktober.

Vetle og Helene i aksjon. Foto: Privat

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Kristiansand Danseklubb
  2. Moldova