KBK imponerte i Trøndelag

Norges beste U17-spillere var i helgen samlet til rankingturnering i Grong. Det ble flere pallplasseringer på gjengen fra sør.

Publisert:

Medaljevinnerne fra sør: Hermod Holte Haugland (Mandal, fra venstre), Sondre Berg Angell, Julie Abusdal, Kevin Elson og June Bøhn (alle KBK). Foto: Privat

Brukergenerert innhold

  • Terje Dag Østhassel
    Kristiansand Badmintonklubb
Denne artikkelen er over ett år gammel

GRONG: Rankingturneringen i Grong samlet badmintonspillere fra Kirkenes i nord til Mandal og Kristiansand i sør. De åtte beste gutte- og jentespillerne spilte en egen intern singleturnering kalt Mini Grand Prix. Der hadde Kristiansand Badmintonklubb to kvalifiserte spillere, nemlig Kevin Elson (15) og Julie Abusdal (15).

Begge to endte på hver sin fine tredjeplass. I semifinalen i herresingle tapte Kevin for ett år eldre Danila Gataulin som spiller for Sandefjord, og i damesingle tapte Julie for Frogner-spiller Jenny Rajkumar som også er ett år eldre.

Vinner av damesingel, ordinær klasse: June Bøhn fra KBK. Foto: Privat


I den ordinære singleklassen hvor altså de åtte høyest rangerte spillerne ikke er med, gikk KBK-spiller June Bøhn (16) helt til topps i damesingle uten å avgi et eneste sett i noen av kampene. Finalen vant hun 21-15 og 21-10 mot Dina Bugge fra Bergen.


KBK-gjengen på ti spillere hadde også med seg Hermod Holte Haugland (15) fra Mandal. Han har vist store fremskritt den siste tiden og spilte seg helt frem til semifinalen i herresingle (ordinær klasse). Der tapte han knepent for Haugerud-spilleren Theodor Fjelldal. Settsifrene ble 21-13, 17-21 og 18-21.

Alle spillerne og trenere samlet utenfor hallen. Fra venstre: Sondre Berg Angell, Kevin Elson, Mattias Mørk, Sebastian Reijnen, Hermod Holte Haugland, Rik Hermans (trener), June Bøhn, Julie Abusdal, Helene Abusdal (lagleder), Herman Ruud, Emma Morvik, Benedikte Omdal og Nora Omdal. Foto: Privat


I de tre doublekategoriene er alle spillerne samlet. Her ble det andreplass til Julie Abusdal og Kevin Elson i mixdouble, andreplass også til Julie Abusdal og June Bøhn i damedouble, og tredjeplass til Kevin Elson og Sondre Berg Angell i herredouble.


KBK-trener Rik Hermans var godt fornøyd med spillerne sine:


– Flere av spillerne har vist stor fremgang denne sesongen og det er gøy å se at de får det til i turnering. Kevin og Julie er ikke langt unna topplasseringene og har enda et år igjen i klassen, og June imponerte med stødig spill hele helgen. Også blant de som røk ut på lørdagen er det flere gode enkeltkamper og mye bra som vi kan jobbe videre med frem til de neste turneringene.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785