Rypestøl gullfavoritt i nordisk

Malene Rypestøl (16) må tåle favorittstempelet i nordisk juniormesterskap i svømming kommende helg.

Publisert: Publisert:

Kristiansanderen Malene Rypestøl skal konkurrere i ni øvelser i nordisk juniormesterskap på Island, og har beste påmeldingstid i to av dem. Foto: Didrik Sørensen

Brukergenerert innhold

  • Steinar Tangstad
    Agder Svømmekrets
Denne artikkelen er over to år gammel

Varodd-jenta er påmeldt i ni individuelle øvelser i mesterskapet på Island etter at hun vant 11 gull og alt i alt 17 medaljer i Ungdomsmesterskapet og junior-NM for halvannen uke siden.

Hun topper startlistene på 400m fri (4,14,52) og 100m rygg (1,00,61) og er toer på 200m medley ( 2,13,81) og treer på 200m fri (2,01,25) og 50m rygg (27,85).

Juniorklassen for jenter i nordisk er 16 år og yngre og Malene møter dermed i år like gamle og yngre konkurrenter i motsetning til i fjorårets mesterskap.

Oppsiktsvekkende

At Malene ligger så høyt på listene i konkurranse med svømmere fra svømmenasjonene Sverige og Danmark, er oppsiktsvekkende og viser at Agder virkelig kan glede seg til hennes videre utvikling.

Det er nok aktuelt for Malene å stryke et par øvelser individuelt siden hun er førstekandidat til Norges stafettlag i jenteklassen i tillegg.

Det deltar svømmere fra Sverige, Danmark, Finland, Estland, Island og Færøyene i tillegg til den norske troppen.

Varodd-jenta har hatt en egen evne til å svømme opp mot sitt aller beste i internasjonale oppgjør og om hun får klaff på Island er det grunn til å forvente flere medaljer og kanskje også individuelle gullmedaljer denne gang.

Hun har for øvrig med seg sin trener Didrik Sørensen blant de oppnevnte trenere i mesterskapet.

Aateigen kjemper om medalje

Dennis Aateigen (16) fra KSA/Team Sør svømmer i 17 år/yngre, dvs. med ett år eldre konkurrenter, men han etter startlistene påmeldt med tredje beste tid på 200m rygg (2,00,09) og skal i tillegg svømme 100m rygg (56,33) og 400m medley (4.26.26.)

Dennis Aateigen fra Kristiansand Svømmeallianse/Team Sør konkurrerer i tre øvelser på Island. Foto: Privat

Han satte nye kretsrekorder i alle disse øvelsene under UM og junior-NM og vant fem gull og 17 medaljer alt i alt.

Målsettingen til Dennis må være å komme seg under den magiske tominuttersgrensen og ned mot 56 blank på 100m rygg.

Han er også aktuell for 4x200m fri hvor laget er påmeldt med nest beste tid.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Svømming
  2. Dennis Aateigen
  3. Malene Rypestøl
  4. Island