Lindland vant på Silverstone

Lyngdølen Roar Lindland kjørte inn til nok en seier i ProAm-klassen under søndagens løp i Porsche Supercup.

Publisert: Publisert:

Racingføreren Roar Lindland (40) fra Lyngdal kan se tilbake på en lang karriere som bilsportsutøver. De siste årene har han kjørt Porsche internasjonalt, og skal i år kjøre både Porsche Mobil 1 Supercup og Porsche Carrera Cup Scandinavia. Foto: Team Roar Lindland

Brukergenerert innhold

  • Team Roar Lindland
Denne artikkelen er over to år gammel

Roar Lindland har hatt en travel vårsesong i både Porsche Supercup og Porsche Carrera Cup Scandinavia. Søndag kjørte han inn til en ny seier i ProAM-klassen på britiske Silverstone, og nå ligger han kun seks poeng bak sammenlagtleder

– Det var en deilig følelse å vinne på Silverstone. 350 000 billetter var solgt denne helgen, og det var en ubeskrivelig følelse å kjøre ut på startplata foran så mange tilskuere og med fem helikoptre hengende over startfeltet, forteller Roar Lindland, som også hadde bursdag i helgen.

Starten gikk imidlertid ikke så bra da han ble truffet av en konkurrent – akkurat slik han ble i Østerrike forrige helg.

Foto: Team Roar Lindland

– Der og da trodde jeg løpet var over, men heldigvis kunne jeg fortsette. Styringen var imidlertid ødelagt, det var masse vibrasjoner i bilen og bilen var absolutt ikke lett å kjøre. Men jeg klarte å fullføre, og kunne attpåtil kjøre inn til seier i ProAm-klassen og en 19. plass totalt.

Nær sammenlagtledelse

Roar Lindland startet sesongen i Porsche Supercup med å vinne ProAm-klassen i de to første løpene i Barcelona og Monaco, men ble påkjørt i Østerrike med brutt løp som resultat. Dermed ligger han på en andreplass i mesterskapet, men er kun seks poeng bak sammenlagtlederen Nicolas Misslin.

Neste løp i Porsche Supercup er på tyske Hockenheim om to uker.

Suksess også i Sverige

Lindland har også gjort sine saker bra i Carrera Cup Scandinavia denne sesongen. I de to siste løpene på Anderstorp kjørte nordmannen inn til to fjerdeplasser, og sammenlagt ligger han på en tredjeplass i mesterskapet.

– Selv om jeg først og fremst satser på Supercupen, er det moro at det har gått såpass bra i Skandinavia også. Jeg er usikker på om jeg får kjørt alle løpene i mesterskapet. Jeg må vurdere det etter hvert, forklarer Porsche-føreren.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Racing
  2. Roar Lindland
  3. Porsche