Agder-talenter kan bli fremtidens landslagsspillere

Midt under fotball-VM deltar spillere fra Lyngdal, MK, Start og Jerv på Equinors talentleir i Porsgrunn.

Publisert:

Fra venstre: Fagansvarlig Landslagsskolen Håkon Grøttland, Daniel Berglund fra Lyngdal, Mathias Wiig Hagen fra MK, Harald Jørgensen fra Start, Jesper Gregersen fra Start og Heerenveen-proff Morten Thorsby. Ikke på bildet, men med på samlingen: Marko Farji fra Jerv. Foto: Ole Jørgen Brattland, Equinor.

Brukergenerert innhold

  • Martin Hoff Pedersen
    For NFF og Equinor Morgendagens Helter
Denne artikkelen er over to år gammel

PORSGRUNN: Talentleiren utgjør toppen av Norges Fotballforbunds (NFF) landslagsskole og inngår i talentprogrammet Morgendagens Helter hvor Equinor støtter talenter innen idrett, kultur og utdanning. Det er nettopp her talentene fra Agder skal bevise at de en gang i fremtiden kan spille med flagget på brystet.

– Leiren har vært veldig bra så langt, og det er spennende å se hvor nivået ligger blant Norges beste. Drømmen er å spille på landslaget og dit skal jeg komme en dag, sier Daniel Berglund.

Fikk råd av Heerenveen-proff

Fotballtalentene fra Agder fikk møte Morten Thorsby som nettopp har lagt bak seg en imponerende sesong i Heerenveen sammen med utlånte Martin Ødegaard. Thorsby har selv deltatt på talentleiren da han var yngre og er imponert over nivået.

– Jeg husker selv hvor spennende det var å delta på Equinors talentleir da jeg var yngre. Som deltaker får du målt deg mot de beste og samtidig lært hva som skal til for å ta steget opp til A-landslaget i fremtiden. Flere av spillerne fra Agder har nivået inne, og hvis de beholder gløden, innsatsen og læringsviljen kan de lykkes, sier Thorsby, som er mentor for Equinor Morgendagens Helter.

Morgendagens landslagsspillere

På leiren deltar 140 fotballspillere fra G15- og G16-landslagene, i tillegg til to skyggelandslag og to grupper av spillere som er født i første og andre halvdel av 2004. Talentleiren har som hensikt å drive systematisk talentutvikling for å danne grunnlaget for Norges fremtidige A-landslag.

– Talentleirene skal gi spillerne inspirasjon de kan ta med seg tilbake i treningshverdagen.  Det jobbes godt med spillerutvikling i norsk fotball. G17 tok seg til kvartfinalen i EM, mens G19 og J19 snart reiser til EM. Forhåpentligvis vil flere av disse gutta gi oss stolte norske øyeblikk på den internasjonale scenen i årene som kommer, sier fagansvarlig for spillerutvikling i NFF, Håkon Grøttland.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Fotball
  2. Porsgrunn
  3. Talentutvikling