Vant gull og bronse i strongman-NM

Selv om jeg løftet et stykke under pers, er jeg godt fornøyd med helgas prestasjoner i NM enkeltøvelser.

Publisert: Publisert:

Svein Erik Haugland (31) fra Marnardal vant gull i frameløft og bronse i både stokkeløft og yokewalk i helgas strongman-NM enkeltøvelser i Tvedestrand. Foto: Hans Jørgen Rulffs (arkivfoto)

Brukergenerert innhold

  • Svein Erik Haugland
    strongman
Denne artikkelen er over to år gammel

Lørdag 16. juni ble det avholdt NM i Valhalla i Tvedestrand. Det skulle konkurreres i tre strongmanøvelser og kåres en mester i hver øvelse. Den første øvelsen var stokkløft, her er det om å løfte tyngst mulig stokk over hodet. Den andre var framelift, dette er en ramme med håndtak på sidene som man skal løfte tyngst mulig. Den tredje var yokewalk, og her er det om å gå tre meter med tyngst mulig vekt på et stativ man har på nakken.

Jeg har hatt litt problemer med helsa i år, så har ikke trent mer enn en-to ganger i uka, men har prøvd å fokusere på å opprettholde styrken så bra jeg kan. Planen min var egentlig bare å stille på framelift, dette er en øvelse jeg pleier å løfte bra på, og har vunnet de de fire siste årene. Jeg hadde som mål å vinne denne, samt at jeg ønsket å løfte over 450 kg. Jeg har gjeldende norgesrekord i denne øvelsen på 505 kg.

Deltakerne i helgas NM samlet. Foto: Victoria Bjorvatn

Jeg pleier å konkurrere i -105 kg vektklasse, men det er kun -90 kg og åpen klasse på denne konkurransen, så da ble det åpen klasse på meg og innveid på 98, 5kg. Jeg bestemte meg ikke før konkurransedagen at jeg ville prøve å løfte stokk siden det er lite jeg har trent på den i år. Jeg klarte å løfte 115 kg på denne, og det holdt til 3.plass, som jeg ikke er helt fornøyd med. Ørjan Øvstetun som også stiller for Kristiansand Strongman Team løftet 120 kg som ga ham 2.plass, hakk i hæl på 1.plass som løftet 125 kg. I -90 klassen tok Kim Sivertsen fra Kristiansand Strongman Team 2. plass med 102 kg.

Frameløft, som var øvelse to, kjentes greit ut på løftene oppover, her løftet jeg 465 kg som jeg var fornøyd med, etterfulgt av 2.plass på 435 kg, og 3.plass på 403 kg til Ørjan Øvstetun. I -90 klassen vant Kim Sivertsen med et løft på 355 kg.

Siste øvelse var yokewalk. Jeg hadde store smerter i ryggen, men valgte å prøve meg her også. Jeg endte med 325 kg, det kjentes veldig lett ut, men det føltes som det stod en kniv i ryggen, så siden jeg hadde sikret meg 3. plass i denne øvelsen valgte jeg å gi meg her. Ørjan Øvstetun vant denne øvelsen med 411 kg etterfulgt av 2.plass som også løftet 411 kg, men Ørjan vant grunnet lettest kroppsvekt.

I -90 klassen vant Kim Sivertsen med 325 kg. Alt i alt er jeg fornøyd med resultatene og gull og to bronse, selv om jeg løftet et stykke under mine personlige rekorder. Jeg har mye treningsutstyr hjemme, og trener stort sett til konkurranser hjemme sammen med storebror Jon Einar Haugland og samboeren min Maiken Sundt. De måtte stå over helgas NM grunnet jobb og annet, men kommer sterkere igjen.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Strongman
  2. NM
  3. Tvedestrand
  4. Blogg