Gull og sølv til unge KBK-spillere

Kristiansand Badmintonklubb viste både topp og bredde i helgens landsfinale for U13- og U15-lag, som for 11. gang ble arrangert i Kragerø.

Publisert:

En fornøyd trener Rik Hermans i midten bak sammen med KBKs U13- og U15-lag etter avsluttet finalespill i Kragerø. Bak fra venstre: Sondre Berg Angell, Kevin Elson, Emma Morvik Kragholm, Jonatan Broch Granum, Sebastian Reijnen, Rik Hermans, Nora Omdal, Benedikte Omdal, Filip Bøhn og Sander Østhassel. Foran fra venstre: Casper Stiansen, Maja Morvik Kragholm, Frida Tønnessen Vik, Marie Gade Brask, Hedda Loen Bue, Julie Marie Abusdal, Andreas Andersen Roksvåg og Mattias Mørk. Foto: Privat

Brukergenerert innhold

  • Terje Dag Østhassel
    Kristiansand Badmintonklubb
Denne artikkelen er over to år gammel

KRAGERØ: I landsfinalen for lag er det tre-fem spillere av hvert kjønn som danner lag som hvor det spilles åtte enkeltkamper i hver lagkamp.

- Rammen rundt det hele er sosial med mange artige innslag i løpet av helgen, men først og fremst gjelder det jo å vinne badmintonkamper, og det gjorde vi også, sier KBKs trener Rik Hermans (24).

KBKs U13-lag besto av Jonatan Broch Granum, Sander Østhassel, Casper Stiansen og Filip Bøhn. Selma Bjørnestøl, Maja Morvik, Frida Tønnessen Vik og Marie Gade Brask. Foto: Privat

For det ble gull og sølv på de to KBK-lagene. U13-laget vant alle tre innledende kamper med klare sifre, og finalen over Askøy/ Djerv fra Bergen med 6-2.

– Vi er nesten alene om å ha rene klubblag. De andre er kretslag eller klubber som har slått seg sammen. Likevel har vi en bredere stall av gode spillere og vinner på jevnheten, sier Hermans.

Han nekter å trekke fram enkeltspillere og hvem som kan bli toppspillere for KBK:

– Umulig, de utvikler seg i rykk og napp og tar steg i ulike perioder. Gruppa er vårt hovedfokus, så får vi se om noen år.

KBKs U15-lag. Foto: Privat.

Han fikk også oppleve at U15 laget til KBK spilte seg fram til finalen etter tre innledende runder og semifinalen. Der ble Haugerud for sterke, selv om Kevin Elson og Julie Abusdal er i toppskiktet i den norske U15 klassen.

– De har en bred stall og er sammen med KBK den beste ungdomsklubben i Norge. Men de er langt unna oss i U13-klassen, så sett under ett var vi best. Nå er sesongen over. Deilig å få en slik avslutning, oppsummerer Hermans, som tar et tredje år som KBK-trener.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Kristiansand Badmintonklubb
  2. Badminton
  3. Kragerø