Satser på VM-gull i kickboksing

Etter en tapt VM-finale er jeg sugen på å ta det siste steget til topps.

Publisert:

Madelen Søfteland (26) fra Grimstad vil bli verdens beste kickbokser. Foto: Privat

Brukergenerert innhold

  • Madelen Søfteland
Denne artikkelen er over fem år gammel

UTØVERBLOGG: Jeg satser fullt som kickboxer, og konkurrerer i klassen -65 kilo Light Contact. Som beste prestasjoner har jeg VM-sølv, to EM-bronser og fire NM-gull. I år er hovedmålet å ta gull i VM som arrangeres i Irland i november.

Etter å ha hatt base i Italia noen år, er jeg tilbake igjen på Sørlandet, hvor jeg trener i Grimstad Kickboxingklubb. Det er her grunnarbeidet gjøres, og vi har et utrolig godt miljø. I tillegg er jeg mye på samlinger og treningsleirer. Jeg syntes det er veldig verdifullt å reise rundt til klubber både i Norge og i utlandet for å sparre med gode utøvere, samt å få nye impulser.

På trening lar jeg sekkene få gjennomgå. Foto: Foto: Privat.

Det finnes ingen fasit

Her er jeg (t.v.) i aksjon i Scandinavian Open i fjor. Foto: Privat

Noe av det som trigger meg sånn med kickboksingen er at uansett hvor god man blir, har man alltid et stort forbedringspotensial. Alle utøvere har en egen stil, og en egen rytme. Derfor blir kampene veldig forskjellige. Noen har sin styrke i at de er hurtige eller gode boksere, og andre har signaturferdigheter som avanserte spark. Uansett hva noen gjør, finnes det utallige muligheter å svare med. En kamp varer 3×2 minutter, og da er hvert sekund verdifullt. Etter å ha vunnet en kamp har jeg ofte få minutter til jeg skal gå en ny kamp. Det å møte en helt annen type fighter rett etterpå, kan være utfordrende.

I fjor ble jeg nummer tre i EM. I år er målet å vinne. Foto: Privat.

Slik ser 2015 ut

Bilde fra min første world cup-seier, som var i Rimini i 2013. Foto: Privat

Nå er jeg kampklar og ser veldig optimistisk på sesongen som ligger fremfor meg. Mål og delmål er satt opp, både resultatmessing og hvordan jeg vil utvikle meg som utøver. I perioden februar til juni er det mye aktivitet. Jeg skal gå tre World Cup-stevner (som er kvalifiseringsstevner for meg til årets VM), forsvare NM-titlene, samt at det er flere store internasjonale konkurranser. Fra midten av juni blir det en rolig treningsperiode for å samle overskudd. Deretter starter en intensiv oppkjøringsperiode på fire måneder, med forberedelser til årets største begivenhet, VM i november.

For å se en reportasje om meg som NRK Sørlandet lagde i fjor før EM, kan du KLIKKE HER.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Madelen Søfteland
  2. Blogg
  3. Kampsport