Malaysier til KBK

Ikmal Hussain (24) fra Malaysia har takket ja til KBK og er nå å finne på klubbens daglige treninger. Dermed har Kristiansand Badmintonklubb fått en meget god spiller og trener.

Publisert: Publisert:

Malaysiske Ikmal Hussain er på plass i Kristiansand og Badmintonsenteret. Foto: Privat

Brukergenerert innhold

  • Terje Dag Østhassel
    Kristiansand Badmintonklubb
Denne artikkelen er over ett år gammel

KRISTIANSAND: – Ikmal har vært i Sandefjord Badmintonklubb tidligere og skal kanskje tilbake dit til høsten, men i mellomtiden nyter vi godt av hans ferdigheter, sier hovedtrener i KBK, Rik Hermans.
– Ikmal skal både ha hovedansvaret for noen av treningene, og være støttende for oss andre trenere, i tillegg til å være sparringpartner spesielt for våre beste ungdommer,supplerer hollenderen.
Ifølge Hermans er det det siste momentet som gjorde at klubben var villig til å strekke økonomien:

– Man blir ikke bedre enn bestemann i klubben. Den daglige matchingen mot bedre spillere er nødvendig for å utvikle seg til et høyere nivå. Ikmal har vært rundt nr. 200 i verden, og da er du god. Han har flere topplasseringer i norske turneringer. Dessuten har vi med en sterktspillende Ikmal fått en klar styrking av elitelaget vårt. Plutselig er vi med i kampen om gullet, sier Rik Hermans entusiastisk.

Gullkandidat igjen

De to spillende KBK-trenerne Ikmal Hussain (t.v.) og Rik Hermans. Foto: Privat

De siste to sesongene har KBK måtte ta til takke med en 4. og en 3. plass i eliteserien, etter nærmest å ha hatt "klippekort" på gullet for noen år siden.
Selv sier malaysieren at han gleder seg til å jobbe i KBK i disse fire månedene.

– Jeg har hatt mine første treninger og er imponert over hvor mange og gode ungdommer klubben har. De er lette å samarbeide med og trener mye. Jeg ser fram til å jobbe her.

Stor overgang

Han forteller at spranget fra en toppnasjon som Malaysia med enorm bredde og topp er stor:

– Men jeg har vært store deler av året i Norge siden 2015 og ser for meg en framtid her. Jeg liker måten samfunnet fungerer og hvordan nordmennene er, sier en ytterst sympatisk badmintonspiller/- trener, som kan sees på parketten i Badmintonsenteret om to uker da den andre seriehelgen spilles.
Rik Hermans er ihvertfall ikke i tvil:

– Ikmal blir en suksess. Utenfor banen og på banen, som spiller og trener.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Digital
  2. Kristiansand Badmintonklubb
  3. Badminton