OL-helt ledet fektesamling i Kristiansand

Sist helg arrangerte Norges Fekteforbund regional treningssamling i Kristiansand, ledet av medaljevinner i OL, Bartosz Piasecki.

Publisert:

Bartosz Piasecki, som vant OL-sølv for Norge i kårde menn i 2012, ble tatt godt imot av Kristiansand Kårdeklubb i Gimlehallen ist helg. Foto: Jørund Føreland Pedersen

Brukergenerert innhold

  • Theodor Barndon Helland, Kristiansand Kårdeklubb
Denne artikkelen er over ett år gammel

KRISTIANSAND: Fektere fra både Kristiansand og Stavanger deltok på den første regionale samlingen i Kristiansand. Fekterne trente både lørdag og søndag, i tillegg til en sosial middag lørdag kveld for ungdom og voksne. Samlingen ble ledet av olympisk sølvmedaljør Bartosz Piasecki.

– Vi er veldig glade for at både Norges Fekteforbund og Stavanger Fekteklubb kommer på besøk til oss og satser på fekting i Kristiansand. Vi gjennomfører nå et stortstilt løft for fekting på Sørlandet og en omfattende rekruttering. Alle barn, ungdom og voksne som vil prøve noe nytt er velkommen til å komme innom oss, sier nestleder i Kristiansand Kårdeklubb, Erik Mørch.


I løpet av november skal Kristiansand Kårdeklubb treffe 360 ungdomsskoleelever rundt om i Kristiansand. Målet er å spre kjennskap til fekting og forhåpentligvis avholde så gode gymtimer at noen vil prøve seg på ordentlig.


– Vi har et stort potensial i Kristiansand. Det er motiverende at Bartosz og fekterne fra Stavanger kommer på besøk, og vi håper vi får rekruttert flere til sporten vår, understreker Erik Mørch.

Erik Mørch fra Kristiansand i kamp mot Da Vita fra Stavanger. Foto: Jørund Føreland Pedersen

Norges Fekteforbund har som mål å øke aktiviteten blant barn og unge, skape et tettere samarbeid mellom klubbene, og stimulere til vennskap mellom fekterne med ulik geografisk tilhørighet. Denne samlingen bidrar til det, og støtter forhåpentligvis rekruttering i Kristiansand.

Cagatay fra Kristiansand Kårdeklubb i kamp mot klubbens leder, Ida Pettersen. Foto: Jørund Føreland Pedersen

Kristiansand Kårdeklubb trener hver tirsdag og onsdag fra klokken seks til klokken åtte i Gimlehallen.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Fekting
  2. Kristiansand Kårdeklubb