KBK størst i Danmark – igjen

For andre året på rad ble Kristiansand Badminton Klubb kåret til største klubb i en av de store breddeturneringene i Danmark.

Publisert:

Hele KBK-gjengen med 51 spillere pluss ledere samlet etter spillermøte i Vejle. Foto: Privat

Brukergenerert innhold

  • Helene Abusdal
Denne artikkelen er over ett år gammel

VEJLE, DANMARK: Hele 51 KBK-spillere sto på deltakerlista i helgas barne-og ungdomsturnering. Vel 1000 spillere fra flere land deltar totalt og det spilles ca. 5000 kamper i løpet av tre dager. KBK hadde flest deltakere av alle klubbene og det konkurreres i aldersklasser fra U9 til U17/19 og på flere nivåer; mesterrække (M) som er det nest-høyeste nivået i Danmark etter elite, og så nivå A, B, C og D.

Selma Bjørnestøl (t.v.) sammen med hennes danske makker. De vant damedouble U13 M i Vejle. Foto: Privat


Selma Bjørnestøl (12) sto for det aller beste resultatet sett med sørlandske øyne med å gå helt til topps i damedouble U13 M sammen med en dansk makker.


I U17/19 M ble det 3. plass til de to KBK-jentene June Bøhn (15) og Julie Abusdal (15). Julie fikk også 3. plass i mixdouble i samme klasse sammen med en dansk makker da hennes faste makker Kevin Elson (15) måtte melde forfall på grunn av skade.

Julie Marie Abusdal (t.v.) og June Bøhn ble nr. 3 i damedouble U17/19 i Vejle. Foto: Privat


Marie Gade Brask (13) fikk også en fin 3. plass i damedouble U15 B sammen med makker fra Polen.

Marie Gade Brask (t.h.) og hennes polske makker vant damedouble U15 B i Vejle. Foto: Privat

Rekordstor KBK-deltakelse

– Med nesten 70 personer som overnattet på luftmadrasser i en stor gymsal, ble det mye sosialt, nye vennskap og mye gøy, i tillegg til mange gode badmintonkamper, og litt lite søvn, oppsummerer Christin Østhassel som var en av reiselederne.


– Det er spesielt å reise på tur med alt fra nybegynnere til junior- landslagsspillere, og det at de store blir med er veldig motiverende for de yngste, sier hun videre.


Denne turen til Jylland i oktober er fast klubbtur hvert eneste år og antall deltakere bare øker. I fjor var KBK 42 spillere og i år altså ny rekord med 51 spillere.

Fabian Flak, Christoffer Svendsen og Kristian Robstad koste seg på sin første turnering i Danmark. Her i frokostsalen. Foto: Privat

Marie Mørk best i Odense

Også i Odense hadde KBK noen spillere på turnering denne helgen. Marie Mørk (16) vant damesingle U17/19 M etter godt spill mot danske motstandere.

Marie Mørk med medaljen som beviser at hun vant damesingle U17/19 i Odense. Foto: Privat


Allerede kommende helg står det lagspill i 1. divisjon på planen for Marie, Julie og June, og helgen etter rankingturnering på Haugerud i Oslo.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785