Fra Rudskogen-seier til Monaco

Etter seieren i helgas Porsche Carrera Cup Scandinavia på Rudskogen satser Roar Lindland på triumf også i Porsche Supercup i sagnomsuste Monaco Grand Prix.

Publisert: Publisert:

Racingføreren Roar Lindland (40) fra Lyngdal har hatt en strålende start på sesongen. Her jubler han for seier på Rudskogen. Foto: Team Roar Lindland

Brukergenerert innhold

  • Team Roar Lindland
Denne artikkelen er over to år gammel

I år kjører Lindland både Porsche Mobil 1 Supercup, som går som supportrace til Formel 1, samt Carrera Cup Scandinavia. I det skandinaviske mesterskapet ligger Roar på en tredjeplass sammenlagt etter fire løp på Knutstorp og Rudskogen.

I helgen som var ble det kjørt to løp på Rudskogen utenfor Sarpsborg. Roar tok med seg en andre- og en førsteplass. I det andre løpet startet han også i pole position og med helgens raskeste rundetid.

Godt fornøyd

– En strålende helg for meg, hvor jeg tok med meg mest poeng av samtlige. Det var morsomt å kjøre på hjemmebane igjen, det har vært litt omstilling, men nå kjemper vi helt i toppen av det skandinaviske mesterskapet, forteller Lindland.

Foto: Team Roar Lindland

Etter årets fire første løp er det Lukas Sundahl som leder sammenlagt foran Oscar Palm, og med Roar Lindland på en tredjeplass. Neste nordmann på lista er Steffen Andre Feet på en niendeplass, mens Ole William Nærsnes er nummer tolv og Roger Hermansen tretten.

Til Monaco

Også i Porsche Supercup har sesongen startet bra for Roar Lindland, som vant Pro Am-klassen i åpningsløpet i Barcelona for to uker siden. Nå venter årets andre runde, og årets høydepunkt, nemlig Monaco Grand Prix.

Foto: Micke Fransson

– Det å kjøre i Monaco er alltid spesielt. Løpet er glamorøst og morsomt, men også veldig vanskelig. Gjør man en feil går man rett i autovernet. Derfor er strategien å forsøke å komme helskinnet til mål, og ta med meg flest mulig poeng.

Løpet i Monaco går søndag klokken 10.15, og sendes direkte på Viasport 3 og Eurosport.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Racing
  2. Roar Lindland