Kristiansanderne Martine Roland (23 år, f.v.) og Vilde Gunnerud Steiner (25) vant kvinneklassen i Grimstad Face-off forrige helg. Thomas Skoge

Fra konkurrenter til lagvenninner

Før konkurrerte vi mot hverandre på hesteryggen. Nylig gikk vi til topps sammen i crossfit-stevnet Grimstad Face-off.

Brukergenerert innhold

Martine Roland
Crossfit-utøver

Vilde og jeg hadde noen gode fighter mot hverandre da vi i flere år konkurrerte med islandshest på stevner rundt i Norge. De siste årene har vi drevet med crossfit, og lørdag 26. mai overrasket vi oss selv da vi som duoen Marvil vant stevnet i Grimstad.

Vi følger begge programmeringen på boksen vår og får i tillegg noe ekstra spesialtilpasset opplegg fra Steve Boutcher, som er deleier og coach på CFK. Vi har fått lagt opp team-økter, slik at vi har fått testet ut hvordan vi fungerer sammen og hvordan vi kan fordele arbeidsmengden tilpasset våre styrker og svakheter.

Første økta til CrossFit Grimstad Face-Off ble lagt ut en stund i forveien. Det var en åtte minutters amrap (så mange runder som mulig på åtte minutter), hvor den ene skulle fullføre en hel runde, mens den andre hvilte og så skulle man bytte sånn fram og tilbake.

Tøffe øvelser

Øvelsene var chest to bar pull ups, toes to bar, kassehopp og snatch med manual. Dette var relativt gode øvelser for oss, men jeg visste at jeg var den som kom til å slite mest med pull ups og toes to bar. Vi kjenner hverandre såpass godt at vi vet hvilke styrker og svakheter vi har, så derfor var det lett å velge hvem som skulle gå først og sist. Vilde startet og jeg gikk som nummer to og vi var fornøyde med testrunden.

Fredag kveld ble de siste øktene sluppet. Over fredagstacoen satte vi opp en slagplan om hvordan vi skulle løse øktene og hvordan vi skulle fordele repetisjonene/øvelsene for å komme gjennom på kjappest og best mulig måte.

Vi var tre lag fra CrossFit Kristiansand som reiste sammen til Grimstad for å konkurrere, i tillegg til en solid heiagjeng. Det var mange dyktige konkurrenter vi skulle opp mot. Både Vilde og jeg hadde mye nerver før første økt, men vi tenkte det kom til å gi seg når vi kom i gang. Det gjorde de absolutt ikke.

Delt ledelse

Etter første økta tok vi ledelsen sammen med Heidi Andersson og Charlotte Markham (Team Monkey Business), som var et av de andre lagene fra CrossFit Kristiansand. Vi var veldig fornøyde med det, og gikk inn i neste økt med en real boost.

Planen ble fulgt til punkt og prikke og den fungerte utmerket. Det var lettere å pushe gjennom antall repetisjoner da vi på forhånd hadde planlagt nøyaktig hvor mange vi skulle ta. Til tross for en stekende sol gikk vi med ny giv inn i hver eneste økt og vi klarte å holde ledelsen gjennom hele konkurransen.

Det kom øvelser vi ikke hadde gjort sammen før, som blant annet synkroniserte bar muscle ups, som gjorde meg en smule nervøs. Vi måtte også gjøre weighted pistols (knebøy på ett bein samtidig som man holder en vekt foran brystet), noe vi begge ble litt satt ut av, da vektene virket tunge. Men vi valgte å gå optimistisk inn i øktene og ta rep for rep, slik vi er vant med å gjøre
på trening og klarte å kjempe oss gjennom.

Ga mersmak

Alt i alt var det et supert opplegg og gøye, utfordrende økter og øvelser gjennom hele konkurransen. Crossfit Grimstad gjennomførte sitt første arrangement med stil. Vi hadde håp, men ingen forventninger, om å komme oss på pallen da vi dro inn til Grimstad lørdag morgen. Så det var vanvittig moro og vi gleder oss til å fortsette å trene masse og konkurrere sammen. Vi kunne ikke klart dette uten en fantastisk heiagjeng, god programmering over lang tid, alle våre supre trenere og alle de andre deltakerne som pusha oss.

PS! I herreklassen vant Magnus Opstad Frantzen og Are Nyhagen. Sjekk resultalisten her!