Kristiansand Pirates i stor vekst

Pirates har doblet antallet medlemmer på få år. Nå er det over 100 medlemmer i klubben.

Publisert: Publisert:

Helgas Pirates Cup i Vågsbygdhallen samlet mange unge basketballspillere fra 9 til 17 år. Foto: Privat

Brukergenerert innhold

  • Anders Ian Ham
    Kristiansand Pirates
Denne artikkelen er over ett år gammel

KRISTIANSAND: Kristiansand Pirates, som er Sørlandets største basketballklubb, har den siste tiden opplevd stor pågang av barn og unge. Det har vært fulle haller og sprengt kapasitet for klubben både hallmessig og trenermessig. Pirates’ ungdommer kan være fra 20 til 30 stykker på enkelte treninger. Dette har skapt et luksusproblem for klubben, som gjør at trenere og halltider blir utsatt for store mengder trening.

Mange i hallene

Denne idretten spilles med fem spillere på hvert lag, så med tre til fire ganger antallet spillere som man har lag, har det blitt mye basketball. Spesielt i alderen fra 12 til 16 år har det vært mange unge på trening. Vågsbygdhallen og Idda Arena blir hyppig brukt og mange basketballer kan høres på kveldstid.

Trenere for U13, U14 og U16, Igor Ruzic og Hans Daniel Sæther, har lang erfaring med basketball, men det er ikke ofte man har hatt så mange spillere. De ønsker seg flere trenere til å ta imot alle ungdommene, og gjerne også mer halltid. I påsken drar de til Aarhus på cup sammen med de unge og får god matching i Danmark.

Sosial effekt

Basketen kan ha en viktig sosial effekt med tanke på hvor billig den er i forhold til de andre store idrettene. I tillegg har basket en stor internasjonal profil som gjør at veldig mange kjenner til NBA og flere av stjernespillerne der, det er vel nesten bare her hjemme at denne idretten fortsatt er så «ukjent». Dette prøver klubben å bruke til sin fordel når det kommer til integrering av spillere med flerkulturell bakgrunn.

Det er vanskelig å hevde seg i idretter som fotball og håndball hvor de fleste andre barna i Norge har spilt organisert fra de var seks år gamle. Derimot er det kortere til jevnaldrende i basketen, også for barn som er født og vokst opp i Norge, og som ikke helt har funnet sin plass i de andre idrettene.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Basketball
  2. Kristiansand Pirates