Fire seire på rad for Gimletroll

Gimletroll tok sin fjerde strake seier da Grei 2 ble slått 2–1 søndag, og nekter å slippe taket på Sandefjord i opprykkskampen.

Sesongens tredje borteseier kom på Grei kunstgress i Oslo søndag. Tidligere lagvenninne Charlotte Haddeland, som i sommer meldte overgang til Hønefoss, kom for å se kampen, og ble like godt med på lagbildet. Bak fra venstre: Lena Solheim, Jelena Tanaskovic, Karoline Fredriksen, Martine Mæhle, Stine Wahlin Hansen, June Tønnesland Johansen, Charlotte Haddeland, Emma Sannæs Kristiansen og Emma Øvland Rygg. Foran fra venstre: Marit Eide, Miriam Reinhardsen, Aurora Framnes, Line Sannæs Kristiansen, Emma Lien Håpnes og Ingrid Olsen. Foto: IK Gimletroll

Brukergenerert innhold

Mads Ljosland
Trener Gimletrolls damelag
Publisert:

OSLO: De oransje og sorte fulgte dermed opp rivalens 2–1-seier mot Øvrevoll Hosle 2 lørdag, og nok en gang ble Ingrid Olsens målteft en avgjørende faktor. Med sine to scoringer i Oslo har rogalendingen notert seg for 25 av lagets 49 seriemål i år.

I første omgang mottok hun ballen fra midtstopper Martine Mæhle, vendte av sin oppasser, og satte fart fra midtbanen. Med en avslutning fra 12–13 meter sendte hun bortelaget i en tidlig ledelse.

Og minuttet etter at Grei 2 hadde utlignet i andre omgang, ble hun spilt igjennom av Emma Sannæs Kristiansen, løp igjen fra hjemmelagets forsvarere og avsluttet sikkert alene med Grei-keeper Madeleine Samuelsen.

Skapte mye

Seieren var fullt fortjent, og i de første 45 minuttene skapte ikke hjemmelaget en eneste farlighet. Selv om vi tidvis spilte bra, var timingen og valgene på siste tredel av banen ofte ikke gode nok. I de tilfellene hvor vi kom til gode posisjoner, var kvaliteten på skuddene altfor dårlig.

Emma Lien Håpnes (20) var igjen toneangivende for Gimletroll. Fredag får hun sin hjemmedebut mot LSK Kvinner 2. Foto: Kvinneidrett.no

Andreomgangen startet tamt. Vi lå lenger unna motspillerne, og Grei klarte oftere å spille av første pressledd. Det ble vanskelig å holde på ballen og spille oss rundt Grei, men likevel var vi så pass gode i presset at vi klarte å framprovosere en del brudd og skaffe oss gunstige kontringsmuligheter.

Til tross for at Grei hadde mye ball etter pause, var det Gimletroll som skapte de langt fleste mulighetene på kontringer. Dessverre var vi ikke skarpe i avgjørende øyeblikk, og det holdt på å koste oss seieren da Grei fikk sin største mulighet i sluttminuttene.

Defensiv kontroll

Utover det hadde Gimletroll god kontroll defensivt, med solide prestasjoner av både målvakt og forsvarsrekka, noe veteran Martine Mæhle er enig i:

– Dette ble nok en kamp hvor spillet og prestasjonene varierte. Tidvis spilte vi bra og hadde gode kombinasjoner. Samtidig hadde vi perioder hvor vi presset mye én og én og ikke kollektivt. Vi hadde god kontroll defensivt over hele linja og vant kampen fullt fortjent, men kunne hatt mer mål enn resultatet tilsier, sier Mæhle.

Martine Mæhle nærmer seg klubbrekorden for antall spilte kamper i Gimletroll. I helga spilte hun sin 125. kamp for A-laget da Grei 2 ble slått 2–1. Foto: Anders Jensen

27-åringen spilte sin kamp nummer 125 for Gimletrolls A-lag søndag, og er nå bare tre kamper fra klubbrekorden, som innehas av Erica Nystøl (30). Sistnevnte meldte overgang til Vindbjart i sommer, så rogalendingen har med andre ord alle muligheter til å skrive klubbhistorie i løpet av de neste ukene.

Varierende kvalitet

En av klubbens mange nye spillere etter sammenslåingen med Donn i vinter, Emma Sannæs Kristiansen (21), satte opp spissmakker Ingrid Olsen foran seiersmålet mot Grei 2.

– Jeg opplevde kampen som veldig varierende i kvalitet, men alt i alt hadde vi kontroll. Vi slet litt med å utnytte sjansene vi skapte, som kom etter gode prestasjoner av enkeltspillere. Men vi klarte å få med oss tre viktige poeng, som gjør at vi følger med i toppen! sier den tidligere Express-spilleren, som står med ti mål på sine første 13 seriekamper for Gimletroll.

To av Gimletrolls yngste spillere var igjen i startoppstillingen. Stine Wahlin Hansen (15, nærmest) og Lena Solheim (16). Foto: Kvinneidrett.no

Emma spilte en god kamp søndag, i likhet med sine navnesøstre Øvland Rygg og Lien Håpnes.

Helgas borteseier var lagets andre på ei uke, og vi går nå inn i en helt avgjørende fase av sesongen. Fredag kveld får vi besøk av tabelltoer LSK Kvinner 2, som har tapt bare én av sine første 14 kamper. Og neste helg reiser vi til serieleder Sandefjord i en kamp som kan bli utslagsgivende for hvem som får spille opprykkskvalifisering i oktober. Fortsatt skiller bare målforskjellen de tre lagene på tabelltoppen, der Sandefjord har bedre målforskjell enn LSK 2 og Gimletroll.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785