Høydramatisk da Randesund vant

Randesunds damelag vant to nye seire i helga, men den siste måtte serielederen virkelig slite for.

Publisert:

Anne Linn Eriksen i skuddet for Randesund i en tidligere seriekamp. Lagvenninne Ingvild Westersjø følger med. Foto: Erlend Mathisen (arkivfoto)

Brukergenerert innhold

  • Fredrik Jæger Walderhaug
    Hovedtrener, Randesund IL

GJESDAL/HÅ: Helgas kamper mot Ålgård og Nærbø visste vi ville bli tøffe. Det er to lag som aldri gir opp, og de biter fra seg dersom motstanderen mister fokus. Vi sa det før sesongen at denne helga kan være avgjørende med tanke på å vinne avdelingen.

Lørdagens kamp mot Ålgård startet noe tregt fra vår side, og vi gjorde svært mange tekniske feil. Vi sto ok bakover, men slapp ÅHK litt for lett til i perioder. Da vi fikk satt spillet vårt, rykket vi ifra til 14-10. Derfra gjorde vi tekniske feil som ÅHK straffet oss hardt for. Vi gikk til pause med 14-14.

Satte forsvaret

I andre omgang fikk vi satt forsvaret mye bedre, og vant en periode 9-0 midtveis. Da var det avgjort, og vi gikk seirende ut av kampen med en 32-21 seier. Vi tar igjen med oss at vi kun slapp inn 21 mål.

Kampen mot Nærbø på søndag visste vi ville bli tøff. Jentene hadde nok i bakhodet at dette er en veldig viktig kamp å vinne dersom vi skal fortsette å ha forspranget i toppen av avdelingen. Vi startet veldig bra og gikk tidlig opp i en 4-0-ledelse.

Så begynte vi å gjøre upressede tekniske feil, og vi ble ekstremt unøyaktige i avtalene våre. Det tok ikke lang tid før Nærbø var med i kampen igjen, og vi gikk til pause med en 14-10 ledelse. I pausen hadde vi fokus på at Nærbø aldri ville gi opp, og at vi måtte gi alt da vi kom på banen igjen.

Vi skaffet oss en komfortabel 23-16-ledelse med 12 minutter igjen av kampen. Som nevnt tidligere, gir Nærbø aldri opp. Aldri. Da vi ble komfortable med ledelsen, sluttet vi å være kyniske og hardtsatsende framover. Nærbø giret seg opp, og vi kom aldri opp på samme tenningsnivå.

Ledelsen ble hentet inn

Dårlige vurderinger, dårlige skudd og slappe returløp gjorde at Nærbø hentet inn ledelsen vår. Med ett minutt igjen røyk vi på en tominutters utvisning, og Nærbø scoret på påfølgende sjanse. 24-24 sto det med 40 sekunder igjen da vi tok timeout.

Vi hadde én spiller mindre, og vurderte om vi skulle ta ut målvakt for å sette innpå en sjette spiller, eller om vi ikke skulle ta noen sjanser. Vi gikk for den sjette spilleren og seier.

Thrilleravslutning

Vi spilte et langt angrep som planlagt, og ved siste pasningen ved passivt scoret vi fra ni meter. Det påfølgende returløpet var mesterlig, og med ti sekunder igjen hadde Nærbø ett angrep med én spiller mer. Vi fikk brutt pasningsbanen og ballen havnet ut av kontroll.

Nærbø fikk et frikast fra 14 meter som ble reddet, og vi vant 25-24 etter en høydramatisk slutt på kampen. Vi er ikke veldig fornøyd med denne matchen, men til tross for det, klarte vi å dra seieren i land, og vi slapp nok en gang inn få mål. 24 mål er maksimumsgrensa vi har satt oss for tillatte baklengs, og det klarte vi for sjuende gang de siste åtte kampene.

Nå skal vi ha et par tøffe treninger før vi tar langhelg og lader batteriene inn mot den neste, viktige perioden. Det ser lyst ut i forhold til å kapre førsteplassen, men vi behandler hver kamp framover som en finalekamp.

Etter 17 spilte kamper har vi 16 seiere og topper 2. divisjon avdeling 2 med 32 poeng. Det er fire poeng mer enn Våg på andreplass, som også har spilt 17 kamper. Runar på tredjeplass har 26 poeng på 16 kamper.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Randesund IL
  2. Håndball-EM
  3. Ålgård
  4. Nærbø