De to Agder-svømmerne har flyttet til Bergen for å kombinere studier med fortsatt svømmekarriere. Amalie (20) og Renate (19), som begge har representert Team Sør/ Vågsbygd det siste året, er kommet godt i gang i Bergens svømmemiljø.

Amalie svømmer for Team Sør/Vågsbygd til etter Nordsjøstevnet førstkommende helg, men melder så overgang til Bergensvømmerne, mens Arendal-jenta Renate Knutsen allerede er i gang for Bergen svømmeclub.

Under helgens nasjonale stevne i Bergen, ADO, oppkalt etter Bergens avdøde verdensmester Alexander Dale Oen, stilte de to jentene opp i hele 13 øvelser, og vant seks førsteplasser i stevnet, hvor de beste vestlendingene stilte til start.

Knallsterk 400 m medley

Amalie gjorde sitt andre stevne i høst og svømte meget sterkt på 400m medley, hvor hun ble toer etter Susann Bjørnsen med 4.52.62 kun 0,34 sek etter persen som hun satte i årets kortbane-NM. Når hun så også sikret førsteplasser på 200m butterfly med 2.18.83 og 100m butterfly med 1,03.56, ser vi at Vågsbygd-jenta går mot en sterk sesong. Allerede førstkommende helg stiller hun opp i Nordsjøstevnet og det er da all grunn til å håpe på personlige rekorder.

Renate med fire førsteplasser

Renate Knutsen har allerede deltatt i flere stevner i høst for sin nye klubb, og denne gangen vant hun fire førsteplasser. På 100m fri med 57.31 i klassen og i superfinalen med 57.46. Dette er sekundet svakere enn hennes egne kretsrekord fra kortbane-NM i mars.

På 200m fri ble det også seier med 2,06.22, som er pers med 0,09 sek og endelig vant hun 50m rygg på 31.27. Hun tok videre andreplass på pene 26.32 på 50m fri.

Hun deltar ikke i Nordsjøstevnet og trener mot junior-NM om tre uker, som skal arrangeres i Bergens nye storstue ADO.

Alle eksil-egder godt i gang

Dermed er alle de fire «utvandrede» Agder-svømmerne kommet godt i gang i Bergen og i Oslo. Sofie Reisænen (19) trener og svømmer for Lambertseter og Sara Stoebner (18), som trener i OI og skal svømme for denne klubben etter junior-NM, svømmer for Team Sør/KSA frem til mesterskapet.