Andersen viste gode takter allerede på helgens første disiplin (sprint) og løp inn til en god 7.plass. At hun skulle løpe seg rett til topps i et EM-uttaksløp, overrasket nok likevel mange denne helgen. Etter å ha vært borte fra toppen av eliten siden høsten 2011, kom endelig svaret på at hun er tilbake i norgestoppen.

Når Andersen er drøye halvminuttet foran Anne Margrethe Hausken Nordberg, og vinner et EM-uttak, må det være lov til å løfte blikket ca en måned frem i tid mot EM i Tsjekkia.

– Får jeg tilbud om en Tsjekkia-tur, sier jeg ikke nei takk, sier Marianne.

Og med helgens gode svar på at formen er intakt øyner hun også en mulig VM-sjanse:

– Da er det naturlig at jeg også prøver å kvalifisere meg til VM,- sier KOK løperen.

Men det var ikke bare Andersen som viste at vår-formen til KOK-løperne er i anmarsj på Norwegian Spring. I gutteklassen herrer 13 til 16 år vant KOK sitt førstelag i spennende sekundstrid med Asker, på laget løp David Runde, Kristian Pytten og Marius Aurebekk.

I søndagens løp viste juniorløperne Sebastian Daland (H 17-18E) og Dag Blandkjenn (H 19-20E) gode takter da begge inn til hver sin respektable 5.plass på langdistansen i norgescupen. I seniorklassen var Hans Gunnar Omdal beste sørlending med sin 11.plass.