På mer enn 1500 steder arrangeres det orienteringsaktiviteter for å gi unge spennende orienteringsopplevelser. I Norge arrangeres det aktiviteter mer enn 100 steder. Aktivitetene foregår på skoler og i nærmiljøet. Det blir aktiviteter i hele landet, fra Alta i nord til Kristiansand i sør.

– World Orienteering Day har skapt stor entusiasme verden over, og er en strålende anledning til å vise frem sporten vår, sier Astrid Waaler Kaas, president i Norges Orienteringsforbund og legger til:

– Jeg skal selvsagt delta på Verdens o-dag.

Hun deltar på park-karusell i Lørenskog (fra kl. 17.30) i regi av Østmarka ok hvor 140 barn mellom 8 og 12 år deltar.

– Det er gøy å kunne være med å inspirere flere til å prøve orientering, sier verdensmester Carl Godager Kaas som skal delta på Bækkelagets Sportsklubb sitt arrangement: Sprek i nærmiljøet hvor stolpejakt på Ekeberg starter opp.

– Det er gøy å stille opp for klubben som har gitt meg så mye sier landslagsløper Gøril Rønning Sund som skal delta på Frol IL sine skolearrangementer i Levanger.

– World Orienteering Day passer perfekt inn i vår Strategi 2020, der vi skal gjøre sporten mer synlig og tilgjengelig for de som ennå ikke er «frelst» av orientering. Vi håper at World Orienteering Day kan bidra til å trekke eksisterende o-løpere, nye o-løpere og potensielle samarbeidspartnere til et felles løft, sier Lasse Arnesen, generalsekretær i Norges Orienteringsforbund.

Verdens o-dag oversikt

Bakgrunn (Norge):

111 skoler deltar

44 åpne ettermiddagsarrangement

94 lokaliteter registrert på WOD-siden, men fortsatt mangler en god del.

100 orienteringslag har planlagt aktivitet.

Carl G. Kaas, Lone K. Brochmann, Anine Ahlsand, Jon Aukrust Osmoen, Gøril R. Sund, Linn Hokholt og Karen Oline Kolstad har sagt at de vil delta.

Øystein K. Østerbø positiv til å stille opp i Sverige Silje E. Jahren i Sveits