<p>Kjell Løvdals Wellek er ingen enkel herremann. Torsdag vant han på Klosterskogen, men det holdt på å gå galt på transporten til banen. Arkivfoto: Morten Skifjeld/Hesteguiden.com</p>

Veltet nesten hestebilen

Kvelden endte godt for Vegårshei-hesten Wellek, men Kjell Løvdals krevende fireåring holdt på å velte hestebilen på vei til Klosterskogen Travbane torsdag.

Brukergenerert innhold

Richard Ekhaugen, samfunns- og mediekontakt Sørlandets Travpark
Publisert:

Wellek gjorde sin første start over kort distanse, og slo til med seier på ny rekord, 1.26,2a/1700 meter på Klosterskogen torsdag kveld. Det kunne imidlertid gått riktig så galt hadde ikke trener og medeier Kjell Løvdal snudd hestebilen underveis. Wellek holdt nemlig på å velte hele transporten!

– Det er en vanskelig type dette, og han kan ikke stå alene på bilen når vi reiser. Jeg prøvde dette for første gang i dag, men måtte snu etter at vi hadde kjørt en kilometer. Wellek holdt nemlig på å velte hestebilen. Vi måtte hjem og sette Trollgutt på bilen sammen med ham, fortalte Kjell Løvdal på seremoniplass etter løpet.

Den dyktige sørlandstreneren serverte 4-åringen et perfekt løp i andrepar utvendig underveis, og hesten takket for løpsopplegget med enkelt å koble seiersgrepet tidlig på oppløpet. Med korte ermer på kuskedrakta kunne Løvdal styre inn til enkel seier.

– Jeg er kanskje den eneste kusken uten lange ermer i dag, man holder varmen med å holde igjen denne hesten, fastslo Løvdal.

Wellek, som altså for første gang testet sprintdistanse, viste ifølge Løvdal frem 1.20-fart nedover oppløpet.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785