Godt EM gir OL-håp

EM i Barcelona er vel gjennomført og vi endte på fjerdeplasss i U24-klassen og 26. plass totalt av 42 båter.

Publisert:

<p>Seileren Martine Steller Mortensen (20, fra Arendal) med makkeren Nicholas Fadler Martinsen (21, fra Son) er godt fornøyde med EM-innsatsen. Dette bildet er tatt under VM i Århus, Danmark 3-11 juli. Foto: Privat. </p>

Brukergenerert innhold

  • Martine Steller Mortensen
Denne artikkelen er over fem år gammel

Vi er veldig godt fornøyd med regattaen og vi føler at vi har en god og stigende utvikling. Arrangementet i Barcelona var supert med et fantastisk seilanlegg og flinke arrangører. Det var et meget sterkt felt som stilte til start med stort sett alle de beste seilerne i klassen. Vi hadde alt fra lite vind til nesten storm og fire meter høye bølger, så vi fikk dessverre ikke seilt to av dagene. Stort sett hele regattaen var preget av mye og store bølger, så det var krevende å seile både i lite og mye vind. Men vi mestret de vanskelige forholdene bra, noe som er en stor forbedring fra tidligere.

Dette bildet av oss er tatt under verdenscupen i Hyeres 20-26 april. Foto: Foto: Privat.

Tyvstart ødela

Samarbeidet ombord i båten er flott og vi føler virkelig at båten jobber med oss. Plasseringer blant de 20 beste i flere av racene viser at vi har hatt en fin utvikling. Vi har i løpet av dette mesterskapet fått plasseringen 12, 13, 17 og 19 som våre beste plasseringer. Dessverre fikk vi tyvstart i et av våre beste race. Vi hadde telt oss inn til enda en 12. plass, så skuffelsen var stor da vi så seilnummeret vårt på listen over de som var over linjen. Seilas.no oppsummerer også dette ganske godt ved: «Likevel synes det klart at de norske seilerne periodevis har hengt godt med og at det kanskje ikke skal så mye til før de er blant de 10 – 15 beste i klassen og da begynner vi å snakke om OL billetter».

Seilene revnet

Alt gikk dessverre ikke helt på skinner i dette mesterskapet. Under trening i forkant av mesterskapet revnet vi dessverre seilene våre, så vi var nødt til å kjøpe nye seil. Vi fikk dessverre ikke trimmet og tilpasset de nye seilene perfekt før mesterskapet begynte. Det gjorde at vi ikke fikk ordentlig fart på båten første regattadag. Det var frustrerende siden vi egentlig gjorde vårt aller beste. Heldigvis fikk vi trimmet og satt opp seilene perfekt til neste dag da vi banket inn med en 13. plass i et av racene.

Besvimte på sykehuset

Jeg ble syk mot slutten av mesterskapet og ble hentet med ambulanse og kjørt til sykehuset. Jeg hadde kastet opp om morgenen og hadde etter det ikke fått i seg noe særlig næring. Etter en lang dag på sjøen i varmen og med høy fysisk aktivitet klarte ikke kroppen mer. Så etter en ny omgang med oppkast da vi kom på land holdt kroppen på å kollapse. Jeg ble derfor kjørt med ambulanse til sykehuset for undersøkelser. De fant ikke ut noe annet en at jeg sannsynligvis har spist noe som har gjorde at jeg fikk et virus. Etter en lang dag på sjøen uten næring og høy fysisk aktivitet ble nok kroppen helt dehydrert, og dagen endte med at jeg også besvimte på sykehuset. Dette skjedde nest siste dagen og allerede siste dagen var vi utpå igjen, så ingen skal si noe på pågangsmotet!

Fin utvikling

Vi sitter uansett igjen med en god følelse etter denne regattaen. Utviklingen vår har vært stor etter VM i Århus. Før EM var vi både i Sverige og trente med svenskene og tyskerne og i Tyskland og trente med tyskerne. Vi hadde mye bra trening sammen og vi fikk testet mye nytt. For hver regatta som går får vi flere og flere gode race og færre av de dårlig, og da går det riktig vei. Hadde det ikke vært for at jeg ble syk, tror vi at vi hadde slått både svenskene og russerne (som er to av dem vi må være foran for å få siste OL-billett), siden vi lå foran dem begge før den siste dagen av mesterskapet samt. 3 i U24 – klassen. Sykdom kan man dessverre ikke gjøre noe med, og selv om det preget regattaen vår er vi veldig fornøyd med resultatet.

Sikter mot verdenscup

Planen videre nå er å ha litt hvile for å komme til hektene igjen før vi skal kjøre en del fysisk trening. I november igjen reiser vi tilbake til Barcelona for å trene med mange av de beste teamene. Det ser vi veldig frem til og vi tror det blir veldig lærerikt. Vi gir full gass med treningen fremover nå mot neste års viktigste regatta, nemlig verdenscupen på Mallorca i mars, der vi skal kjempe om siste europaplass til OL i Rio.

Martine Steller Mortensen er 20 år fra Arendal og seiler for Arendals Seilforening. Hennes makker er Nicholas Fadler Martinsen, 21 år fra Son og seiler for Soon Seilforening. De har begge tidligere seilt både Optimist og Europajolle, men seiler nå OL-klassen Nacra 17. Beste meritter:

– 26. plass i EM i Barcelona 2015

– 4. plass i U-24 klassen i EM i Barcelona 2015

– 24. plass sammenlagt i Verdenscupen i Weymouth 2015

– 2. plass i U-24 klassen i Verdenscupen i Weymouth 2015

– 3. plass i U-24 klassen i Verdenscupen i Hyeres 2015

– 14. plass i Europacup i Kiel 2014

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Blogg
  2. Seiling