AIK Lund-boksere vant i King of the Ring

Mindaugas Gedminas og Magomed Arsaev vant hver sin finale i den svenske turneringen.

Publisert:

Mindaugas Gedminas (t.v.) og Magomed Arsaev fra AIK Lund. Foto: Privat

Brukergenerert innhold

  • Elin Skjervedal
    AIK Lund
Denne artikkelen er over ett år gammel

BORÅS, SVERIGE: Mellomvektbokseren Mindaugas Gedminas (22) vant både kvartfinale og semifinale med dommerstemmene 5-0. Finalen søndag endte med knockout i 1. runde etter et godt plassert høyreslag. Motstander var Wesley Washington fra Hoddeson Boxing Academy, England.

Mindaugas melder følgende etter seieren:

– Helgens prestasjon gikk akkurat som planlagt. Det var tre gode kamper mot tøffe og erfarne motstandere. Jeg hadde veldig smart oppkjøring denne gangen med mye bra boksetrening, styrketrening og svømming, Det var 14 boksere som var påmeldt i min klasse. I kvartfinalen møtte jeg en bokser fra Sverige. Jeg presset ham fint med gode kombinasjoner og kontringer som imponerte dommere og juryen.

– I semifinalen møtte jeg en tøff fighter fra Polen som har mye erfaring i bokseringen. Denne kampen var enda viktigere fordi jeg tapte knepent mot ham på poeng i fjorårets turnering. Jeg har blitt bedre på mye i løpet av det siste året. Selv om det var en tøff kamp, styrte jeg kampen hele veien. På slutten av andre runden klarte jeg å sette en knockdown til den tøffe bokseren.

– I finalen møtte jeg en motstander fra England, som hadde bra fotarbeid og teknikk. Planen var å være bestemt i hvert slag og presse ham bakover. Allerede i første runde fant jeg fort ut at han ble stresset hver gang jeg gikk fremover. Kampen endte med knockout i første runde.

Se høydepunkter fra kampene her:

AIK Lund-bokseren Magomed Arsaev (16) møtte Jack Marshall fra Henry’s Gym i finalen i −50 kilo. Det ble en kamp som viste to lovende unge boksere. Det viste også resultatet med dommerstemmene 2-1 til Magomed, som måtte kjempe hardt for å få seieren.

Det var andre gang på rad at Magomed var med i King of the Ring. Her oppsummerer han med egne ord:

– I utgangspunktet var vi fire boksere som skulle kjempe om gullet, men ettersom to gikk ned en klasse, ble vi bare to i -50 kilo. Jeg hadde trent godt og bokset flere kamper i forkant av denne turneringen. Jeg møtte en god og tøff engelskmann som virkelig hadde lyst til å vinne. Men jeg bokset smart og teknisk godt og traff bra med flere kombinasjoner som fikk ham ut av balanse. Det var en god kamp som jeg gikk seirende ut av.

– Alt i alt var det en gøy opplevelse og jeg er fornøyd med min egen presentasjon, etter å ha tatt gull for andre år på rad i en så stor turnering.

Med i gruppa var også Morten Dåbu fra Grimstad som tapte knepent sin semifinale og Mehedi Saad Algazzi fra Arendal som tapte en jevn semifinale etter å ha vunnet klart i kvartfinalekampen.

Henning Lillejord fra Grimstad var med som sekundant.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. AIK Lund
  2. Boksing