Har scoret 27 mål på seks kamper

Marius Bruun Henriksen banket inn sju fulltreffere mot Sørfjell og har scoret over halvparten av målene til Grane Arendals tabelltoppende sjettedivisjonslag.

Publisert: Publisert:

Marius Bruun Henriksen (26) har nettet 27 av Grane Arendals 50 mål på de seks første seriekampene i 6. divisjon. Foto: Grane Arendal

Brukergenerert innhold

  • Grane Arendal
Denne artikkelen er over to år gammel

Grane har den siste tiden spilt tre seriekamper mot henholdsvis Hisøy 2, Trauma 2 og Sørfjell. Det har resultert i smått utrolige 33-2 i målforskjell.

Mot Hisøy 2 varslet Hisøy at de hadde noen spillere fra A-laget som trengte kamptrening og stilte en god tropp, med blant andre Joe Kaba, Benji N’goie, Sebastian Asperheim og ikke minst tidligere Arendal-spiller og utenlandsproff Kai Risholt. Det holdt til en jevn 1. omgang, der Grane først tok ledelsen ved Amid Arezou på en dødball før Marius Bruun Henriksen økte til 2-0.

Men Hisøy svarte godt og kom tilbake til 2-2, som også ble pauseresultatet. Etter hvilen tok Grane mer og mer over. Og Marius Bruun Henriksen kunne sette inn ytterligere tre mål, deriblant et straffespark som debutant Reza Arezou, som har kommet tilbake til Grane etter fire år i Arendal fotball, hadde skaffet. I tillegg noterte Jørgen Torgersen og Didrik Aronsen seg for hvert sitt mål. Sluttresultatet ble 8-2.

Vant 15-0

I forrige uke var det Traumas nest beste som stod på motsatt halvdel på Bjønnes stadion. I den grad en kamp kan sies å ha vært enveiskjøring, må dette være selve definisjonen på dette. Amid Arezou åpnet tidlig med to raske mål, og før halvspilt 1. omgang hadde Marius Bruun Henriksen satt to mål. Didrik Aronsen prikket også inn ett mål før hvilen. Pauseresultat 5-0.

I 2. omgang rullet Grane opp angrep på angrep, som er lett gjenkjennelig fra Morten Knutsens treninger. Løpsvillige backer, og hurtig forflytning av ballen resulterte i et heftig mål-bonanza. Reza Arezou satte sitt første for Granes A-lag, etterfulgt av Amid Arezou som scoret hat-trick og nok et mål av Didrik Aronsen. Men det stoppet ikke der, for Amid scoret igjen, før Phong Tran og Jørgen Torgersen også kom med på lista. Fra 80 minutter og ut handlet det i hovedsak om en notorisk måljeger: Marius Bruun Henriksen. Han ga seg ikke før han hadde prikket inn fire på rappen og da stod det brutale 15-0 ved full tid.

Banket Sørfjell

Mandag 4. juni var det duket for Arendal-klassikeren Sørfjell-Grane. I gamle Agderposten-artikler fortelles det stadig om jevne og tette kamper. Denne ble aldri jevn. 10-0 stod det på tavla da dommeren blåste av kampen. Marius Bruun Henriksen og Amid Arezou scoret to flotte mål hver før pause. Og i 2. omgang startet Bruun Henriksen med to nye mål, før Andreas Mykland lobbet ballen elegant over Sørfjells keeper Jakob Devold, som tross mange baklengsmål spilte en god kamp. Men Marius Bruun Henriksen var ikke ferdig for dagen før han fikk satt et ekte hat-trick.

Slik feires seieren i garderoben:

Grane Arendal Fotball A-laget

En annen gledelig nyhet var at tidligere Grane-keeper, som også har flere A-lagskamper for Arendal Fotball, Jens Madsen Hordvik var å se i startoppstillingen for Grane. Axel de Presno har ødelagt benet, og Jens som er hjemme for sommeren fra collegestudier og -fotball i USA, var glad for å være tilbake i Grane og ikke minst for at han holdt nullen. Han ble ikke satt på de store prøvene, men var tydelig i dirigering av laget og svært spillbar i trengte situasjoner for Granes forsvarsspillere.

Olsbu hyller storscoreren

Marius Bruun Henriksen har nå scoret 27 av Granes 50 mål på seks kamper. For å beskrive noe av det han viser i matchene tillater vi oss å sitere en annen målkonge og Grane-legende Svein Olaf Olsbus statusoppdatering på Facebook etter 10-0 mot Sørfjell:

«I kveld bli jeg vitne til noe jeg aldri har sett i voksenfotball. Sju mål av en og samme spiller. Og for noen mål!

Marius Bruun Henriksen, så inni h*****e lokal som det går an å få det, scorer fra alle mulige vinkler. Jada, Grane mot Sørfjell, lavere divisjoner. Men det spiller liten rolle. Når man dundrer inn volleyer og andre skudd brennhardt i krysset og opp i nettaket, så klinisk som jeg aldri har sett fra den gutten før, så er divisjon likegyldig. Har sett ham score mål mot Start i cupen av samme kaliber for noen år siden og garanterer at de fleste av dagens avslutninger også hadde gått inn mot topplag i Norge.

Og når man i tillegg legger til at han kun har åtte målsjanser, så har jeg troen på at det går an å utvikle seg uten å spille på det høyeste nivået man egentlig hører hjemme i.

I kveld var du i Eliteserieklasse foran mål!

Heia Grane og heia lokale magikere!»

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Grane Arendal